Δεν νίκησε τα… «μπλακ άουτ»

από AllAboutARIS

Η αποστολή ήταν δύσκολη παρά την απουσία του Διαμαντίδη. Αλλά ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι μπορούσε να πάρει το διπλό, αλλά έπρεπε να κερδίσει εκτός του Παναθηναικού και τα… «μπλάκ άουτ» που είχε και έχει σε κάθε αγώνα. Και δεν το έκανε…

Ο ΑΡΗΣ έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα κόντρα στον Παναθηναικό. Τον αντιμετώπισε χωρίς κόμπλεξ κατωτερότητας, δείχνοντας ότι σίγουρα από θέμα αυτοπεποίθησης έχει ανέβει σημαντικά μετά το αρνητικό σερί του. Όμως υπήρχαν ορισμένα «μπλακ άουτ» τα οποία εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Παναθηναικός και ποτέ ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά.
Οι «κίτρινοι» σε κάθε δεκάλεπτο είχαν από ένα και οι γηπεδούχοι έκαναν στο συγκεκριμένο διάστημα ένα σερί το οποίο τους έδινε διαφορές τις οποίες δύσκολα μπορούσαν να καλύψουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.
Όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναικός έκανε ένα σερί 14-0 (από 32-32 το σκορ έγινε 46-32) και παρά την… επιστροφή του ΑΡΗ δεν κατέστη ουσιαστικά δυνατόν να το καλύψει στην διάρκεια του αγώνα.
Στατιστικά ο ΑΡΗΣ υστέρησε στα ριμπάουντ με 41 έναντι 35 όμως πήρε 13 επιθετικά έναντι 10 του Παναθηναικού. Όμως αυτά που πήραν οι «πράσινοι» έκαναν ζημιά, κυρίως λόγω του Μπατίστα. Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι στις ασίστ με 22 έναντι 17, λιγότερα λάθη (13-15) και περισσότερα κλεψίματα (9 έναντι 8).
Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κυρίως στα… νεκρά διαστήματα τα οποία είχαν και οι δύο ομάδες, όμως του ΑΡΗ ήταν αυτά που έκριναν τον τελικό νικητή.  

Προτεινόμενα Άρθρα