Στο σκαμνί πρώην υπουργός

από AllAboutARIS

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο.

Με ψήφους 4 εναντίον 1 ο πρώην υπουργός οικονομικών παραπέμπεται σε δίκη για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας. Δεν θα δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Επίσης, απαλλάσσονται από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, τα τρία συγγενικά του πρόσωπα, λογαριασμούς των οποίων ο πρώην Υπουργός κατηγορείται ότι αφαίρεσε από την λίστα Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι οι προηγούμενοι υπουργοί που είχαν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ήταν ο Μένιος Κουτσόγιωργας, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο Γιώργος Πέτσος και ο Δημήτρης Τσοβόλας για την υπόθεση Κοσκωτά.

Τελικά, δεν είχε δικαστεί ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο οποίος είχε ήδη εκλεγεί Ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 1989, με συνέπεια να τον καλύπτει η ευρωβουλευτική ασυλία, η οποία δεν άρθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ένα μήνα μετά την έναρξη της δίκης η διαδικασία σημαδεύτηκε από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Μένιος Κουτσόγιωργας τη στιγμή που είχε το λόγο εντός της αίθουσας, ο οποίος και εξέπνευσε στο νοσοκομείο μία εβδομάδα αργότερα.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας καταδικάστηκε για απιστία περί την υπηρεσία και για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για τη ρύθμιση των χρεών των Γιώργου Κοσκωτά και Σωκράτη Καλκάνη). Του επιβλήθηκε φυλάκιση 2 1/2 ετών (εξαγοράσιμη προς 1.000 δραχμές τη μέρα) και τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ο Γιώργος Πέτσος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με διετή αναστολή και διετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

πηγή: www.newsit.gr

Προτεινόμενα Άρθρα