Παραδοσιακό… ξύλο (vid)

από AllAboutARIS

Το 1997 ο ΑΡΗΣ κατέκτησε το κύπελλο Κόρατς κόντρα στην Τόφας Μπούρσα αλλά δεν ήταν μόνο εκείνα τα παιχνίδια με τουρκική ομάδα που έμειναν αξέχαστα από την πορεία προς το τρόπαιο.

Από το 1993 στο Τορίνο και μετά ο ΑΡΗΣ «έχτισε» μία… παράδοση με τους Τούρκους στο μπάσκετ, λίγο ιδιαίτερη βέβαια. Τα παιχνίδια του με τουρκικές ομάδες ήταν συνήθως επεισοδιακά. Ένα τέτοιο έγινε σαν σήμερα το 1996, όταν ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε την Μπεσίκτας για το κύπελλο Κόρατς.  Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ με 38-26. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα πανό των οπαδών του ΑΡΗ που έγραψε: «Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη». Προειδοποιούσαν μάλιστα ότι δεν θα έβγαιναν από τα αποδυτήρια αν δεν κατέβαινε το πανό.

Το παιχνίδι τελικά άρχισε με λίγη καθυστέρηση αλλά δεν τελείωσε ποτέ. Λίγο μετά την έναρξή του κι ενώ το σκορ ήταν 40-31 ο Αλεξάντερ χτύπησε τον Αγγελίδη, εκείνο απάντησε και έπεσε το ξύλο της αρκούδας.  Για την ιστορία ο ΑΡΗΣ το παιχνίδι επαναλήφθηκε χωρίς τους δύο παίκτες στη Νέα Σμύρνη κεκλεισμένων των θυρών, οι «κίτρινοι» νίκησαν με 77-64 και έφτασαν ως τον διπλό τελικό, όπου βέβαια όλοι θυμόμαστε τι έγινε στην Προύσα μέχρι να σηκώσουν τελικά την κούπα.

Δείτε στο YellowTV το βίντεο του αγώνα με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται στο 44:45.

Προτεινόμενα Άρθρα