Πουλάει μετοχές της Γιουνάιτεντ

από AllAboutARIS

Μετά το θάνατο του Μάλκολμ Γκλέιζερ, ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2005, τον περασμένο Μάιο, ο Έντουαρντ Γκλέιζερ πήρε ίσο μερίδιο στο σύλλογο με τους πέντε αδερφούς του, όμως τώρα θέλει να πουλήσει 3εκατ. από τις μετοχές που κατέχει.

Ο Έντουαρντ Γκλέιζερ είναι πρόεδρος των Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς, ομάδας του NFL και αντιπρόεδρος του Glazer Family Foundation. Από την πώληση των μετοχών του αναμένεται να πάρει 36 εκατ. ευρώ, κάτι που θα συμβεί μέχρι την Παρασκευή.
Μια δήλωση ανθρώπου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρει τα εξής:“Η Manchester United plc ανακοίνωσε σήμερα την προσφορά 3 εκατ.από τις μετοχές του Έντουαρντ Γκλέιζερ. Ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει άλλες 450.000 μετοχές από το μέτοχο. Η προσφορά αναμένεται να λήξει στις 12 Δεκεμβρίου.”

Μετά την πώληση, η οικογένεια Γκλέιζερ θα διατηρήσει το 80% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 95% των δικαιωμάτων στις ψηφοφορίες του συλλόγου. Η οικογένεια διατηρεί το 90% του συλλόγου, έχοντας διαθέσει το 10% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με το BBC Sport, το ποσοστό των μετοχών που πουλά ο Έντουαρντ Γκλέιζερ αντιστοιχεί στο 15% του συνόλου των μετοχών του και στο 2% του συνόλου των μετοχών του συλλόγου.

Προτεινόμενα Άρθρα