Αστοχία, έλλειψη συγκέντρωσης και απουσία… πρωταγωνιστών

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την τρίτη σερί του ήττα, η οποία πέρα από το καθαρά στατιστικό κομμάτι, σίγουρα είναι και αποτέλεσμα κακής ψυχολογίας μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Οι «κίτρινοι» καταρχήν έδειξαν έλλειψη συγκέντρωσης στα κρίσιμα σημεία. Στην αρχή του αγώνα και στο πρώτο ημίχρονο γενικότερα, όταν δέχθηκαν από έναν παίκτη 21 πόντους, τον Χάνκοκ, ο οποίος είχε περισσότερους από τους μισούς της ομάδας του. Η έλλειψη συγκέντρωσης φάνηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, κυρίως στο σημείο όπου οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη… προσπέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ και… λες πως κέρδισαν. Συνέπεια της χαλάρωσης ένα σερί 15-2 του Πανιωνίου και «αντίο» νίκη.
Η αστοχία εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον ΑΡΗ για ακόμα έναν αγώνα. Και αν στον προηγούμενο με τον Κολοσσό ήταν αυτή στα τρίποντα, σήμερα ήρθαν να προστεθούν και τα δίποντα. Ο ΑΡΗΣ είχε 16/40 δίποντα, ποσοστό κοντά στο 40% και 7/21 τρίποντα, ποσοστό κοντά στο 33%. Ο Πανιώνιος είχε 12/27 δίποντα (44%) και 11/27 τρίποντα (40%). Η διαφορά φαντάζει μικρή αλλά σε έναν αγώνα που κρίνεται στο ένα λάθος και στην μία κατοχή, είναι σημαντικότατα και καθορίζει αγώνες. Έτσι ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την… νίκη του στα ριμπάουντ (37 έναντι 31).
Επίσης για έναν ακόμη αγώνα ο ΑΡΗΣ δεν είχε πρωταγωνιστές, πλην του Αλέξανδρου Βεζένκοφ που ήταν  αρκετά άστοχος ενώ και η άμυνα του Πανιωνίου ήταν ιδιαίτερα σκληρή πάνω του. Οι υπόλοιποι της πεντάδας δεν φάνηκαν στα κρίσιμα λεπτά, εκεί όπου ήρθε το «μπλακ άουτ» ενώ οι αναπληρωματικοί βοήθησαν αλλά δεν έφτανε. Οι υπόλοιποι βασικοί θα πρέπει να αρχίσουν να ανεβάσουν  την απόδοση τους, διαφορετικά το παιχνίδι του ΑΡΗ θα είναι εξαιρετικά προβλέψιμο, ήδη είναι, με τον Βεζένκοφ να είναι ο μοναδικός σοβαρός κίνδυνος, ιδίως τα τελευταία λεπτά.

Προτεινόμενα Άρθρα