«Μπορεί να συσταθεί δεύτερη ΠΑΕ από τον Α.Σ»

από AllAboutARIS

«Εάν ο νόμος απαγορεύσει την ίδρυση νέας ΠΑΕ, τότε θα πρέπει να σου επιτρέπει να συμμετέχεις με ΤΑΑ μέχρι την Α΄ Εθνική», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου και εκ των συντακτών του ισχύοντα αθλητικού νόμου, Ανδρέας Μαλάτος, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS on Air», και μίλησε για τον υπό διαβούλεση νέο αθλητικό νόμο, και πως αυτός μπορεί να επηρεάσει τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν αθλητικό σωματείο μπορεί να ιδρύσει δεύτερη ΠΑΕ: «Δεν έχω προλάβει να το μελετήσω, όμως θεωρώ ότι ο νόμος θα μπορούσε να το απαγορεύσει, υπό την προϋπόθεση να δώσει τη δυνατότητα στο ερασιτεχνικό σωματείο να συμμετάσχει και στην Α΄Εθνική. Εάν ο νόμος απαγορεύσει την ίδρυση νέας ΠΑΕ, τότε θα πρέπει να σου επιτρέπει να συμμετέχεις με ΤΑΑ μέχρι την Α΄ Εθνική. Αν δε στο επιτρέψει, είναι σαν να σου στερεί το δικαίωμα εφ΄ όρου ζωής να παίξεις στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν θα έχει πρόβλημα ο ΑΡΗΣ, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ: «Για να γίνει νέα ΠΑΕ, πρέπει να διαλυθεί η παλιά, έστω και αν βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί. Για να ξεκινήσει μία εκκαθάριση, σημαίνει ότι η ανώνυμη εταιρία έχει πάψει να λειτουργεί. Το τι μπορεί να κάνει και τι όχι εξαρτάται από τον νόμο. Αυτή τη στιγμή ο αθλητικός νόμος δεν λέει ότι αν δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, δε μπορεί να συσταθεί δεύτερη ΠΑΕ. Για να πεις σε μια ομάδα ότι «σου απαγορεύω να φτιάξεις δεύτερη ΠΑΕ», το λες μόνο εφόσον παρέχεις τη δυνατότητα  στο ερασιτεχνικό σωματείο να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία».

Για τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν για τον Αθλητικό Νόμο: «Υπάρχει μια πρόταση, την οποία έχει υιοθετήσει ο κ.Ανδριανός, τη δημοσιοποίησαν και περιμένουν τις αντιδράσεις των Ομοσπονδιών και των πολιτών, για να γίνουν βελτιώσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις. Το όλο εγχείρημα πιστώνεται στον  κ.Ανδριανό, και είναι στα υπέρ του».

Για το αν μπαίνει το νομοσχέδιο στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ: «Δεν μπαίνει ούτε κάποιος άλλος μπαίνει. Δε θίγεται, απλά γίνεται μια τομή, διότι πλέον στις εκλογές της ΕΠΟ θα πρέπει να ψηφίζουν τα σωματεία και όχι οι 53 ενώσεις. Δηλαδή θα υπάρχει μια ελευθερία, που δε θα δεσμεύεται από τη βούληση του πρόεδρου της εκάστοτε ΕΠΣ. Αυτούς που θέλουν να… ελέγχουν το ποδόσφαιρο, πάντως του επηρεάζει, και υπό μία άποψη έτσι όντως θίγεται το αυτοδιοίκητο».

Για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα «τουρνικέ», τις κάμερες και που θα βρεθούν οι πόροι γι αυτά: «Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι πολλές από τις διατάξεις που προτείνονται, υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται. Από εκεί και πέρα, εάν υπάρχουν τα χρήματα για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, είναι πρακτικά προβλήματα, και θα πρέπει ο νόμος να προτείνει κάτι εφικτό. Πιστεύω ότι ναι μεν είναι σωστά, αλλά κολλήσαμε στο ότι οι ομάδες δεν έχουν τους πόρους να εγκαταστήσουν τα παραπάνω».

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων: «Είναι παλιό το θέμα, αλλά αυτό που είναι λογικό σύμφωνα με τη δική μου γνώμη, είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις. Θα έπρεπε όμως παράλληλα να υπάρχουν φορείς που να προνοούν και υπό ορισμένες συνθήκες να κρίνουν ότι πρέπει να απαγορευτεί μια μετακίνηση. Η γενική απαγόρευση δεν αποτελεί ουσιαστική λύση»

Προτεινόμενα Άρθρα