Θρήνος για το νεκρό οπαδό

από AllAboutARIS

Από τη δολοφονία ενός Σέρβου οπαδού αμαυρώθηκε ο χθεσινός αγώνας της Γαλατάσαραϊ με τον Ερυθρό Αστέρα για την Ευρωλίγκα. Το συμβάν έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Περίπου 400 οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να δουν τον αγώνα της ομάδας τους με τη Γαλατά, ωστόσο επέστρεψαν ένας λιγότερος, αφού ο Μάρκο Ίβκοβιτς, 25 χρονών, μαχαιρώθηκε σε σύρραξη με Τούρκους στην καρδιά και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Οι Σέρβοι καθυστέρησαν να μπουν στο γήπεδο και δέχτηκαν επίθεση από τους Τούρκους, που εκτόξευσαν πέτρες και βεγγαλικά φωνάζοντας. Το κακό δεν άργησε να συμβεί. Την ώρα της αναμέτρησης οι Τούρκοι οπαδοί σήκωσαν αλβανική σημαία φωνάζοντας «Κόσσοβο, Κόσσοβο».

Οι Σέρβοι ρίχνουν την ευθύνη στους διοργανωτές και στην τουρκική αστυνομία, ενώ εξάρουν την προσπάθεια των Τούρκων γιατρών, που επί πέντε ώρες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να σώσουν τον Ίβκοβιτς, που εξέπνευσε από υπερβολική αιμορραγία. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς επικοινώνησε με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτοβλου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί ο δράστης. Παράλληλα, του ξεκαθάρισε ότι είναι ανεπιθύμητος στη Σερβία ο τεχνικός διευθυντής της Γαλατά, που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.

Δείτε στο YellowTV φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια.

Προτεινόμενα Άρθρα