«Εδώ είδα κάτι διαφορετικό»

από AllAboutARIS

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης του Σενεγαλέζου μέσου.

Στο στούντιο του «Libero 107,4» και στην εκπομπή «AllAboutARIS on Air» φιλοξενήθηκε ο Σίντι Σανιά. Ο Σενεγαλέζος μέσος μίλησε για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, για το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται ακόμα, για το κίνητρο που έχει να παίξει στον ΑΡΗ, αλλά και για τους λόγους που έμεινε το καλοκαίρι στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στους Αλέξη Σαββόπουλο και Χρύσανθο Τσαλτίδη:

Για τις ελληνικές λέξεις που ξέρει και το ελληνικό φαγητό: «Δε μπορώ να τις πω όλες στο ραδιόφωνο(γέλια). Κάποιες φορές τρώω και γύρο, αλλά όχι κάθε μέρα. Γενικά έχω δοκιμάσει πολλά φαγητά».

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν για τον ίδιο: «Είναι λογικό γιατί έχω παίξει ένα παιχνίδι. Εκεί είδαν ότι είμαι καλός, αλλά εγώ ξέρω ότι μπορώ ακόμα καλύτερα».

Για το γεγονός ότι δεν έχει παίξει ακόμα: «Είναι πολύ δύσκολο. Δεν ήξερα ότι αυτό θα γίνει σε μένα. Προσπαθούσα κάθε μέρα να κάνω καλά τη δουλειά μου, στην αρχή ήμουν νευριασμένος, αλλά μετά το συνήθισα».

Για την κατάσταση στον ΑΡΗ και γιατί έμεινε: «Για δύο λόγους. Είχα μείνει για τον προπονητή και το πρότζεκτ, αλλά και για τους οπαδούς του. Στην Νορβηγία δεν είχα δει κάτι ανάλογο. Εδώ είδα κάτι διαφορετικό. Ακόμα δεν έχω δει το γήπεδο γεμάτο το γήπεδο, και ελπίζω σύντομα να το ζήσω κι εγώ».

Για τα χαρακτηριστικά του: «Εχω καλές και σίγουρες πάσες, και το καλύτερο μου κομμάτι είναι να αμύνομαι. Αλλωστε είμαι αμυντικός μέσος.  Αυτή είναι η δουλειά μου, να κλέβω μπάλες και να μοιράζω το παιχνίδι».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Λίγα πράγματα έχω καταλάβει, αν είναι και κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Είναι θετικό βέβαια για μένα γιατί χάνω λιγότερα παιχνίδια»

Για το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει να αγωνιστεί: «Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, έχω να παίξω από τις 11 Νοεμβρίου του 2013, αλλά ελπίζω αυτό να μην με επηρεάσει».

Για το πρώτο του παιχνίδι με τον ΑΡΗ και πως το περιμένει: «Είμαι πολύ κοντά πλέον, το περιμένω πάρα πολύ, ελπίζω όλα να πάνε καλά, και να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει στην κατηγορία»

Για το αν νιώθει θηρίο στο κλουβί: «Νομίζω είναι κάτι νορμάλ. Όταν κάτι δεν πάει καλά νιώθεις άσχημα, και θες να βοηθήσεις κι εσύ. Όταν είσαι στην κερκίδα νιώθεις ότι είσαι και εσύ με την ομάδα, αλλά κάνω υπομονή γιατί ο καιρός πλησιάζει».

Για την ομάδα: «Ξέρουμε πλέον ο ένας τον άλλον και αυτός μας βοηθά περισσότερο. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο»

Για το φιλικό με τον Απόλλωνα: «Θα δείτε τον καλύτερο μου εαυτό μου»

Για το πέρασμα του από την Σεντ΄Ετιέν: «Εκεί ήμουν συμπαίκτης με τον Στάθη Ταυλαρίδη, με τον Ματουιντί, με τον Ομπαμεγιάνγκ. Στα 18 μου ήταν έναν μεγάλο σχολείο για μένα. Παράλληλα, γνωρίζω πως οι οπαδοί τους με του ΑΡΗ, έχουν πολύ καλή σχέση».

Για τον Ν΄Λουντούλου: «Δεν είναι καλό αυτό που έγινε. Είναι ένας καλός παίκτης, και το ίδιο θα έλεγα για τον Σουνά και τον Φερνάντες αν έφευγαν. Δε ξέρω το λόγο που φεύγει, αλλά δε μπορώ να πω και κάτι παραπάνω γιατί αυτός ξέρει τους λόγους».

Για τον Πάουλο Κάμπος: «Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά και συνεννοούμαστε καλά. Προς το παρόν δεν αγωνίζομαι για να κριθώ όπως πρέπει. Μπορεί να είμαι καλός στις προπονήσεις, αλλά το θέμα είναι το αποδείξω και στο γήπεδο».

Για τη Θεσσαλονίκη: «Είμαι χαρούμενος εδώ, μου αρέσει η πόλη, έχει πολλά μέρη να δεις και να χαλαρώσεις, μένω στη Θέρμη και είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Για το αν θα γυρίσει στην πατρίδα του τα Χριστούγεννα: «Θέλω να παω, αλλά εξαρτάται και από τις μέρες που θα έχω άδεια. Να έρθουν εδώ είναι δύσκολο, οπότε λογικά θα πάω εγώ γιατί μου έχει λείψει πολύ η οικογένεια μου».

Για το αν κάποιος του έχει εξηγήσει τι σημαίνει να παίζει για τον ΑΡΗ: «Είχα ένα φίλο στο εστιατόριο που μου έμαθε ότι ο ΑΡΗΣ ήταν ο αρχαίος θεός του πολέμου».

Για το αν έμαθε για τα προβλήματα που οδήγησαν τον ΑΡΗ σε αυτό το σημείο: «Εμαθα κάποια πράγματα, και είμαι χαρούμενος να συμμετάσχω στο νέο εγχείρημα της ομάδας. Θέλω να πάμε βήμα με βήμα, να ανεβούμε στη δεύτερη κατηγορία, και μετά στην πρώτη. Γι αυτό ήρθα, αλλά κανένας δε μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. Πρέπει να τα πετύχουμε όλα αυτά, και όχι μόνο να λέμε τι θέλουμε».

Για τις ελληνίδες: «Δε βλέπω τίποτα(γέλια)»

Για την ελληνική μουσική: «Δεν με τρελαίνει, εγώ ακούω RNB. Ακόμα δεν έχω πάει στα μπουζούκια, αν και ένας φίλος μου το έχει υποσχεθεί».

Προτεινόμενα Άρθρα