Χάνεται και ο νόμος Ορφανού;

από AllAboutARIS

Δεν καταβλήθηκαν οι δυο τελευταίες δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου με συνέπεια όσον δεν ξεκινάει η εκκαθάριση να υπάρχει και από εκεί ορατός κίνδυνος.

Μετά την τελευταία δόση για το άρθρο 44 ύψους 75.000 ευρώ που δεν καταβλήθηκε τον περασμένο μήνα, ο ΑΡΗΣ έχει σταματήσει πλέον να πληρώνει και το νόμο Ορφανό στον οποίο έχει βάλει διάφορα ποσά. Ο ΑΡΗΣ πλήρωσε τελευταία φορά δόση για τον νόμο Ορφανού φέτος τον Αύγουστο το ποσό των 17397,36 (επί Στεφανίδη δηλαδή). Η ρύθμιση κινδυνεύει να χαθεί καθώς δεν έχει πληρωθεί από τότε κάποια άλλη δόση και έχει παρέλθει το δίμηνο που προβλέπει ο νόμος. Τι συμβαινει αν χαθεί η ρύθμιση; Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι να επανέρθουν χρέη άνω των 2.500.000 € τα οποία θα βαρύνουν την ΠΑΕ.

Φυσικά θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό θα συμβεί αν για τον οποιονδήποτε λόγο του χρόνου αλλάξει η νομοθεσία ή η ΕΕΑ δεν δεχθεί την δημιουργία νέας ΠΑΕ ή δεν δεχθεί να παίξει ο ΑΡΗΣ με υπό σύσταση νέα ΠΑΕ όπως γίνεται αυτή την στιγμή με άλλη ομάδα τότε τα χρέη θα είναι ακόμα μεγαλύτερα με μοναδική πλέον τότε λύση που κανένας στον ΑΡΗ δεν θέλει το νέο ΑΦΜ καθώς δεν θα μπορούν εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις.

Για αυτό είναι μέγιστης σημασίας η συνέχεια της εξυπηρέτησης της ρύθμισης του νόμου Ορφανού τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση που ακόμη έχει κολλήσει στις υπογραφές και δεν έχει καν σταλεί το πρακτικό της Γ.Σ στην διεύθυνηση ανωνύμων αθλητικών εταιριών. Μια ρύθμιση που είναι άκρως ευνοϊκή και θα την αναζητήσουν και άλλες ομάδες ειδικά τώρα που η Τρόικα αποφάσισε την ρύθμιση χρεών μέχρι 1 εκ € και δεν μετέχουν σε αυτήν ποδοσφαιρικές ομάδες.

Και για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι πρόβλημα θα έχουν μόνο οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, στην ΑΕΚ ο ανακριτής έχει καλέσει και τους μετόχους για τα χρέη.

Προτεινόμενα Άρθρα