Οι διπλάσιες βολές στέρησαν την νίκη από τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε από τον Κόροιβο με 73-69, σε έναν αγώνα που προηγήθηκε με 16 πόντους, μία ήττα-σοκ για τους «κίτρινους». Ποιο ήταν όμως το στοιχείο που ανέτρεψε τα δεδομένα υπέρ των γηπεδούχων;

Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα και χωρίς ξεκάθαρη άποψη για το παιχνίδι (μιας και δεν μεταδόθηκε ολόκληρο από το συνδρομητικό παρά επιλεγμένες  φάσεις), δεν διαπιστώνει κανείς μεγάλες διαφορές, κάτι που συμβαδίζει με το… ντέρμπι του παρκέ. Εκτός από έναν τομέα, ο οποίος είναι καθοριστικός για την εξέλιξη ενός αγώνα. Και αυτός είναι οι βολές.
Ο ΑΡΗΣ λοιπόν, ακόμα και στο διάστημα που είχε μεγάλο προβάδισμα, ποτέ σχεδόν δεν είχε εκτελέσει περισσότερες βολές από τον Κόροιβο. Συνολικά λοιπόν οι «κίτρινοι» σούταραν τις μισές βολές (10/16) από τους γηπεδούχους (24/33). Η διαφορά λοιπόν είναι 14 πόντοι, όσοι σχεδόν η διαφορά που είχε ο ΑΡΗΣ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Αυτό λοιπόν είναι το στοιχείο που έκρινε τον αγώνα, η διαφορά στις βολές.
Και επειδή ο κανόνας στο μπάσκετ λέει ότι «αυτός που χάνει, πιέζει για να μειώσει, άρα κάνει και πιο εύκολα φάουλ» και εδώ συμβαίνει το αντίθετο, σίγουρα και οι διαιτητές έδειξαν μία… ευαισθησία στην νεοφώτιστη ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα