Η διαδρομή του Μαζουλουξή

από AllAboutARIS

Το καλοκαίρι έπεισε με την αξία του τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, και χθες απέδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τον ΑΡΗ τη φετινή σεζόν.

ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η… αποκάλυψη του χθεσινού παιχνιδιού με τον ΑΡΗ Ακροποτάμου ήταν ο Κυριάκος Μαζουλοξής. Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός, μετά την αποβολή του Φερνάντες, πήρε το βάπτισμα του πυρός και παράλληλα με την εμφάνιση του έδειξε στον Πάουλο Κάμπος ότι μπορεί να τον υπολογίζει.

Ο νεαρός στόπερ βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2013 στην ομάδα, και το AllAboutARIS θα σας παρουσιάσει την άγνωστη σε πολλούς έως τώρα διαδρομή του.

Η μεταγραφή στον ΑΡΗ

Προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, ενώ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ποσειδώνα Καλαμαριάς, στην ομάδα της οποίας προπονητής είναι ο πατέρας του Φώτης επί σειρά ετών. Με τις εμφανίσεις του τόσο στην ομάδα του, όσο και στις μεικτές της ΕΠΣΜ κέντρισε το ενδιαφέρον του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ομάδων της Αθήνας. Ο ίδιος τελικά αποφάσισε να φορέσει την κίτρινη φανέλα για συναισθηματικούς λόγους, διότι και ο πατέρας του στο παρελθόν είχε παίξει στη δεύτερη ομάδα του ΑΡΗ.

Στην Κ-20 αντί στην Κ-17

Ο Νίκος Πασσιαλής ήταν ένας από τους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο τόσο στη μεταγραφή του στην ομάδα, όσο και στην καθιέρωση του στα τμήματα υποδομής. Ο έμπειρος τεχνικός από την αρχή διέκρινε τα πολύ καλά για την ηλικία του φυσικά προσόντα, και γι αυτόν τον λόγο πήρε την απόφαση να τον συμπεριλάβει στην Κ-20, αντί για την Κ-17 που έπρεπε να παίζει. Ο Μαζουλοξής έκανε δύο μόλις παιχνίδια με την Κ-17, και από εκεί και πέρα καθιερώθηκε στην Κ-20, της οποίας ήταν και ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής. Η παρουσία του εκεί κόντρα σε μεγαλύτερους αντιπάλους κρίθηκε άκρως ικανοποιητική από τους προπονητές του, και γι αυτό το λόγο η εισήγηση που έγινε στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη το καλοκαίρι ήταν θετική. Παράλληλα, οι εμφανίσεις του στον ΑΡΗ του έδωσαν και το εισιτήριο για την πρώτη του κλήση στην Εθνική Παίδων.

Επεισε για την αξία του τον πιο δύσκολο κριτή

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν ενθουσιάστηκε με κανέναν ποδοσφαιριστή των τμημάτων υποδομής το καλοκαίρι στις προπονήσεις αξιολογήσεων που έγιναν. Ωστόσο, από την αρχή ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση του να διατηρήσει τον Κυριάκο Μαζουλοξή στην ομάδα, διότι έβλεπε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας του, είχε πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Το βάπτισμα του πυρός

Ο Πάουλο Κάμπος προτίμησε στο παιχνίδι με τον Ακροπόταμο να τον πάρει στην αποστολή και να αφήσει εκτός τον Μίλτο Λιόνη. Τελικά, ο Βραζιλιάνος κάτι παραπάνω φαίνεται να ήξερε, γιατί μετά την άδικη αποβολή του Φερνάντες στο 68΄, ο μοναδικός στόπερ που είχε ήταν ο Μαζουλοξής. Ετσι λοιπόν, δε δίστασε να τον ρίξει στα… βαθιά, και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Το κέρδος για τον παίκτη φυσικά δεν ήταν μόνο η καλή αγωνιστική του παρουσία. Ηταν το γεγονός ότι έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις τη φετινή σεζόν, ενώ συστήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον κόσμο της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα