Οι 60 μέρες του Γαλανού

από AllAboutARIS

Η κόντρα με τον Ερασιτέχνη, η σχέση με τον Καλαϊτζίδη, οι άξονες του σχεδίου του και η κρίσιμη επόμενη μέρα.

Ο Γιώργος Γαλανός συμπλήρωσε δύο μήνες στο τιμόνι του ΑΡΗ και με αφορμή αυτό το γεγονός το AllAboutARIS προσπαθεί παρακάτω να σας παρουσιάσει τα «highlights» της έως τώρα θητείας του, η οποία πέρασε από πολλά κύματα.

Η κόντρα με τον Ερασιτέχνη

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Γιώργος Γαλανός συνειδητοποίησε ότι δε μιλούσε την ίδια γλώσσα με τον τότε πρόεδρο Χάρη Παπαγεωργίου. Ενιωθε ότι η παλιά δόξα του ΑΡΗ δεν τον ήθελε , ενώ υπήρχε διάσταση απόψεων σε πολλά θέματα, όσον αφορά τον έλεγχο του Ερασιτέχνη στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όλα τινάχτηκαν στον αέρα μετά τους όρους του μνημονίου συνεργασίας που πρότεινε η πλευρά Παπαγεωργίου, με τον ίδιο να ζητά την παραίτηση του, προκειμένου να συνεχίσει.
Αφού δέχτηκε πολλές πιέσεις, ο κ.Παπαγεωργίου αποχώρησε και τον διαδέχτηκε ο Τάσος Οικονόμου. Στην αρχή φάνηκε ότι οι δύο πλευρές είχαν βρει μια φόρμουλα συνεργασίας, πράγμα που φάνηκε και με τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ.Γαλανός στο «AllAboutARIS on AIR», όπου είχε πει χαρακτηριστικά: «Πλέον συνεννοούμαστε με τον Α.Σ».

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη στη συνεργασία τους. Ο ίδιος δεν ήθελε να ελέγχεται για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποκορύφωμα το θέμα που προέκυψε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και την απόλυση του. Εκεί ο ήρθε η απόλυτη ρήξη στις σχέσεις του με τους ανθρώπους του Α.Σ,  με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί  για λίγες μέρες και να διατηρηθεί ο Ελληνας τεχνικός.

Ο Α.Σ τον κατηγόρησε ότι δεν έχει βάλει λεφτά στην ομάδα, και ότι δεν διαθέτει παραστατικά για τα έξοδα που υποστήριζε ότι έκανε. Αυτός από την πλευρά του χαρακτήρισε ως «τυχάρπαστο που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα», τον κ.Οικονόμου, ενώ του απέδωσε και πολλούς άλλους  χαρακτηρισμούς. Αφού για κάποιες μέρες ο ΑΡΗΣ… διασυρόταν, μετά από μια συνάντηση ανάμεσα στον Α.Σ, τον ίδιο και τους οργανωμένους, αποφασίστηκε να συνεχίσει το έργο του και να απομακρυνθεί τόσο ο Καλαϊτζίδης, όσο και τα μέλη του Δ.Σ του Ερασιτέχνη, προκειμένου να τον αναλάβουν άτομα της εμπιστοσύνης του. Πράγμα που τελικά και έγινε με τον Παναγιώτη Ζουμπουρίδη να αναλαμβάνει την προεδρία του Α.Σ.

Οι τέσσερις άξονες του

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέλυσε τους άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί. Ενότητα, άνοδος της ομάδας στη φυσική της θέση, δημιουργία προϋποθέσεων για την έλευση ενός μεγάλο επιχειρηματία, και περάτωση της εκκαθάρισης αποτελούν τους πυλώνες που στηρίζουν το σχέδιο του. Επι της ουσίας, το μόνο για το οποίο μπορεί να κριθεί μέχρι στιγμής είναι ότι με τις κόντρες του κυρίως με μέλη του Α.Σ, δεν δημιούργησε το κλίμα ενότητας που πολλοί περίμεναν. Τώρα, που η διοίκηση του Ερασιτέχνη άλλαξε για τρίτη φορά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά ήδη μια μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΑΡΗ ψυχράνθηκε από όσα έγιναν μέσα στον Οκτώβριο.

Οι μεταγραφές

Η αλήθεια είναι ότι τα χέρια του ήταν δεμένα σε αυτό το κομμάτι, καθώς ανέλαβε την ομάδα όταν οι περισσότεροι παίκτες είχαν βρει ομάδα. Επί ημερών του ήρθαν οι Πόι, Φερνάντες, Κογκνού, Γκίνο, Προβατίδης, Παπαδόπουλος, Ατματσίδης και Χιντασέλι. Σε πολλές διαπραγματεύσεις δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις, αλλά όπως έχει εξηγήσει αυτό γινόταν γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Α.Σ., ενώ επίσης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ένα μεγάλο όνομα (Λάζαρ και Σιαλμά), με πολύ καλές προτάσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρχαν και παίκτες, οι οποίοι λόγω μιας ατυχούς δήλωσης τους περί χαστουκιών, προτίμησαν να δοκιμάσουν αλλού την τύχη τους από το να έρθουν στον ΑΡΗ.

Η κόντρα και η απόλυση του Καλαϊτζίδη

Πριν ακόμα αναλάβει έκανε μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσει στο τιμόνι της ομάδας τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, με τον οποίο είχε πολύ συχνές επαφές όλο το καλοκαίρι. Μαζί ξεκίνησαν να χτίζουν τον νέο ΑΡΗ, όμως ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ τον ρόλο προπονητή-μάνατζερ που είχε ο Ελληνας τεχνικός. Η πρώτη τους κόντρα έγινε με αφορμή τη μεταγραφή (που εν τέλει δεν έγινε) του Γόγολου, που είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του Καλαϊτζίδη. Αμφότεροι αφού έδωσαν εξηγήσεις, συνέχισαν, όμως από τότε τίποτα δεν ήταν ίδιο. Παράλληλα, βγήκε στη δημοσιότητα και το ενδιαφέρον του Αλεξ Κάλας, κάτι που σίγουρα δεν άρεσε στον επιχειρηματία. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον Οκτώβρη, δήλωσε ορθά κοφτά ότι αναγνωρίζει μόνο σαν προπονητή τον Καλαϊτζίδη, και εκεί φάνηκε ότι αυτή η συνεργασία αυτή δε μπορούσε να συνεχιστεί. Ετσι και έγινε. Μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων απέλυσε τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, παρότι δεν είχε τη δικαιοδοσία. Τελικά, αφού εκτυλίχθηκαν πολλά που αναφέραμε παραπάνω, η απόφαση του έγινε πράξη.

Το απόλυτο αφεντικό και η… επόμενη μέρα

Ο Γαλανός κάνει πλέον το απόλυτο κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς η νέα διοίκηση του Α.Σ έχει δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων που ήθελε. Ο ίδιος επένδυσε την επόμενη μέρα της ομάδας σε δύο έμπειρες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως ο Πάουλο Κάμπος και ο Γιάννης Τοπαλίδης, και περιμένει την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Παράλληλα, προσπαθεί να οργανώσει το τμήμα σε πολλά επίπεδα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι από τη στιγμή που επωμίστηκε το βάρος της φετινής δύσκολης χρονιάς, και έχει τη στήριξη του Α.Σ και των οργανωμένων, πλέον δεν έχει πολλές δικαιολογίες και πρέπει να κάνει πράξη τα λόγια του.

Προτεινόμενα Άρθρα