«Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Σπάθα»!

από AllAboutARIS

Στη Βουλή έφτασε η διαιτησία του Ηλία Σπάθα, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Ψυχάρη να ζητάει έλεγχο στο "πόθεν έσχες" του Πειραιώτη ρέφερι.

Τα “φαλτσοσφυρίγματα” του διεθνούς διαιτητή στον αγώνα της Τρίπολης ανάμεσα στον Αστέρα και τον Ολυμπιακό, εκτός από σωρεία αντιδράσεων… εντός Σούπερ Λιγκ, έγινε θέμα και στην ελληνική Βουλή!

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε να ελεχθεί το πόθεν έσχες του Ηλία Σπάθα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο συζητά το θέμα της οπαδικής βίας. «Επειδή υπάρχει αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, έπρεπε να υπάρχει έλεγχος πόθεν έσχες σε διαιτητές όπως ο Σπάθας. Αν αποδειχθεί ότι είναι ανίκανος να παραιτηθεί και να μην ξαναδιαιτητεύσει ποτέ.

Επίσης το θέμα της διαπλοκής κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου τεθηκε από πολλούς βουλευτές όλων των κομμάτων με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναφέρεται με ονοματεπώνυμα: «Δεν μπορεί να μη συζητάμε την περίπτωση Μελισσανίδη και τη διαπλοκή με την κυβερνητική εξουσία, την περίτπωση Μαρινάκη στον Πειραιά.  Για τις όζουσες συνομιλίες και πως οι ίδιοι παράγοτες τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της διαπλοκής. Διαπλοκή που συγκαλύπτει, καλύπτει ή εξοικονομεί πεδίο δράσης για τις ομάδες που ενεργοποιούνται βίαια και παράνομα. Δεν μπορούμε να μη συζητάμε και για την αθλητική δικαιοσύνη  το πως ορίζονται τα μελη της και τελικά πως απονέμεται η δικαιοσύνη.»

Ο Γιάννη Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ μίλησε ακόμη και για μαφιόζικα χτυπήματα: «δεν έχουμε αθλητική βία, έχουμε εγκληματική βία και αυτό πρέπει να το συμφωνήσουμε. Και έχουν μικρή σχέση όλα αυτά με την κρίση που περνάει η χώρα. Έχουμε δει μαφιόζικα χτυπήματα σε διαιτητές και παίκτες. Οι πρόεδροι δεν ελέχγουν, έχουν αυτονομηθεί. Τους δινουμε όμως μίντια και εργολαβίες. Είναι βαθύ παιχνιδι κυρίως γιατί υπάρχει το στοίχημα.»

Τα προβλήματα παραδέχτηκε πάντως και ο παριστάμενος αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανός ο οποίος αφού προανήγγειλε την καταθεση νομοσχεδίου για την οπαδική βία ως το τέλος Νοεμβρίου δήλωσε :«Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να βρούμε ένα κοινό πεδίο δρασης για τον κοινό μας στόχο και μέσα από τη συζήτηση αποδεικνύεται ότι όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε ριζικά αυτό το πρόβλημα.»

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα