Πέντε χρόνια πριν ανακοίνωνε… Κούπερ

από AllAboutARIS

Μεγάλες νίκες στην Ελλάδα, τελικός Κυπέλλου και ευρωπαϊκή πορεία, που κανείς δε μπορεί να ξεχάσει

Στις 3 Νοεμβρίου του 2009, ο ΑΡΗΣ πρόσθετε μέρα-ορόσημο στη σύγχρονη ποδοσφαιρική του ιστορία, ερχόμενος σε συμφωνία με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Είδηση, που έμοιαζε απίστευτη, αλλά ήταν πέρα για πέρα αληθινή και, βέβαια, το στίγμα του Αργεντίνου έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στις μνήμες των φίλων της ομάδας.

Ο πολύπειρος τεχνικός διαδέχθηκε τους Μαζίνιο-Ντονάτο στον πάγκο και συνέβαλε -σημαντικά- στη διαφαινόμενη αναγέννηση του τμήματος. Μεγάλες νίκες στο πρωτάθλημα, συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου του Ο.Α.Κ.Α. και η αξέχαστη ευρωπαϊκή πορεία, που ξεκίνησε με τη νίκη επί της Ατλέτικο και ολοκληρώθηκε στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτυ, χωρίς -όμως- τη δική του παρουσία, καθώς αποχώρησε, για να τον αντικαστήσει ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Μέσα σε λίγους μήνες ο ΑΡΗΣ έκανε άλματα, με τον Κούπερ στον πάγκο, και “ακούστηκε” -δυνατά- στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε και τίποτα δε θυμίζει εκείνες τις μέρες και τις νύχτες προσμονής για μεγάλα παιχνίδια.

Η πραγματικότητα του 2014 είναι πολύ σκληρή και γίνεται ακόμα σκληρότερη, όταν το μυαλό γυρίζει λίγο πίσω το χρόνο και θυμάται τα όσα έγιναν. Σήμερα πάντως ο ΑΡΗΣ ανακοίνωσε νέο προπονητή. Το δεύτερο Βραζιλιάνο μετά τον Μαζίνιο. Το τι θα καταφέρει θα μας το φανερώσει ο χρόνος…

Προτεινόμενα Άρθρα