Αυτά πρέπει να αλλάξει

από AllAboutARIS

Η κακή αγωνιστική παρουσία, το καμπανάκι που χτύπησε και η ανάγκη ο Κάμπος να αλλάξει άμεσα πολλά πράγματα.

Αν και βρισκόμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική και ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα οι μόλις δυο νίκες του ΑΡΗ σε πέντε παιχνίδια στέλνουν ένα πολύ ανησυχητικό μήνυμα για τη συνέχεια και την επίτευξη φυσικά του αυτονόητου στόχου της ανόδου. Μήνυμα το οποίο πρώτος από όλους φυσικά καλείται να αποκωδικοποιήσει ο Πάουλο Κάμπος που από σήμερα θα έχει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας. Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος με την χθεσινή της ανακοίνωση, ουσιαστικά φωτογράφησε ως υπεύθυνους τους ποδοσφαιριστές που θα περνούν πλέον καθημερινά από εξετάσεις.

Για τον βραζιλιάνο τεχνικό όμως η ανάλυση πρέπει να είναι βαθύτερη και να παρθούν μια σειρά από μέτρα ώστε να μην χαθεί το τραίνο της ανόδου.

Στο χθεσινό παιχνίδι φάνηκε ότι ο ΑΡΗΣ δεν είχε συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Το 4-4-2 του Καλαιτζίδη με τις γρήγορες και κοντινές πάσες και τους δυο πλάγιους χαφ να συγκλίνουν και να παίζουν με τους δυο επιθετικούς μετατράπηκε ανεπιτυχώς από τους Μπουγιουκλή και Σίτσα σε ένα 4-1-4-1 που έκανε τον ΑΡΗ εντελώς προβλέψιμο και φλύαρη με ανούσια κατοχή της μπάλας. Άρα το πρώτο πράγμα που θα καλείται να κάνει ο Κάμπος είναι να κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και να δουλέψει πάνω σε αυτό.

Κόντρα στη Δόξα αρκετοί παίκτες υστέρησαν χαρακτηριστικά ή δεν ανταποκρίθηκαν στον ρόλο που τους ανατέθηκε. Ο Κάμπος μέσα στις λίγες μέρες που έχει και εν μέσω αγώνων θα πρέπει να… γνωρίσει τους παίκτες του και να πάρει από αυτούς ό, τι καλύτερο έχει να του δώσει ο καθένας. Παράλληλα ως τον Γενάρη να κάνει και την αξιολόγησή του ώστε στις μεταγραφές να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις ενίσχυσης.

Ένα άλλο αρνητικό που παρατηρήθηκε στο χθεσινό παιχνίδι ήταν η αγωνιστική απειθαρχία και η έλλειψη πάθους. Οι παίκτες ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο έκαναν του… κεφαλιού τους και λειτουργούσαν αυτοτελώς και όχι βάσει κάποιου σχεδίου ενώ με εξαίρεση τους Πόι και Φερνάντες δεν έδειξαν το πάθος άλλων αγώνων.

Τέλος νούμερο ένα πρόβλημα, ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες είναι το εύκολο γκολ. Δεν υπάρχει ο παίκτης που θα το πετύχει και θα ανοίξει τις πολυπρόσωπες άμυνες. Ο Καπνίδης που αγωνίζεται συνήθως φορ ακόκη δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα ενώ Πόι και Ατματσίδης είναι περισσότερο εξτρέμ παρά σέντερ φορ.

Προτεινόμενα Άρθρα