Με πόσα χρήματα βλέπεις ΝΒΑ

από AllAboutARIS

Διαβάστε πόσο κοστίζει να παρακολουθήσεις ένα αγώνα του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Η εταιρεία μεταπώλησης εισιτηρίων Vivid Seats έδωσε στην δημοσιότητα τις τιμές πώλησης των εισιτηρίων κάθε μίας από τις 30 ομάδες του NBA. Ακριβότερα όλων και με διαφορά αυτά των Κλίβελαντ Καβαλίερς, της παρέας του ΛεΜπρόν, τα οποία κατά μέσο όρο κοστίζουν το απίστευτο ποσό των 386 δολαρίων.

Το φετινό πρωτάθλημα του NBA ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με τις κορυφαίες ομάδες μπάσκετ να μάχονται για τον τίτλο και τους φίλους του αθλήματος να γεμίζουν τα στάδια για να παρακολουθήσουν από κοντά τα αστέρια του αθλήματος. Το κόστος, όμως, εισόδου σε κάθε αγώνα δεν είναι το ίδιο με τις τιμές των εισιτηρίων να έχουν θεαματικές διαφορές ανάλογα με την εμπορικότητα και την αγωνιστική αξία κάθε ομάδας.

Πριν από μερικούς μήνες, οι Καβαλίερς ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες του NBA και δεν είχαν καμία ελπίδα να μπουν στα πλεί-οφ. Ως αποτέλεσμα τα εισιτήρια των αγώνων τους πωλούνταν σε πολύ χαμηλές τιμές, τις δεύτερες χαμηλότερες σε όλη τη Λίγκα (μπροστά μόνο από τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης). Πιο συγκεκριμένα, η διάμεση τιμή, δηλαδή η τιμή αυτή από την οποία οι μισές τιμές είναι μεγαλύτερες και οι άλλες μισές μικρότερες, ήταν μόλις 25 δολάρια.

Πλέον, μετά την επιστροφή του «βασιλιά», την έλευση του Κέβιν Λαβ και γενικότερα τις αυξημένες προσδοκίες για διεκδίκηση ακόμα και του τίτλου, κάποιος χρειάζεται να δώσει μία μικρή περιουσία για να αποκτήσει ένα «μαγικό χαρτάκι» ώστε να δει από κοντά τους «Καβς». Η διάμεση τιμή έχει ανέβει στα 216 δολάρια, ενώ η μέση τιμή είναι στα 386 δολ. Μάλιστα, ακόμα και αν κάποιος μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα, θα πρέπει να σταθεί τυχερός και να επιλεγεί μέσα από την κλήρωση που θα γίνεται κάθε μήνα ανάμεσα σε όσους έχουν κάνει αίτηση για αγορά εισιτηρίου.

Τα δεύτερα ακριβότερα εισιτήρια, αν και η τιμή είναι 31% μικρότερη από την αντίστοιχη των Καβαλίερς, είναι αυτά για τα ματς των Λέικερς στο Λος Άντζελες. Οι «Λιμνάνθρωποι» μπορεί να έκαναν πέρυσι την χειρότερη σεζόν στην ιστορία τους και να έχουν ελάχιστες ελπίδες για κάτι καλό -παρά την επιστροφή του Κόμπι- αλλά είναι παραδοσιακά η εμπορικότερη ομάδα και εδρεύουν σε μία από τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Έτσι, η διάμεση τιμή για φέτος έχει διαμορφωθεί στα 165 δολάρια. Πολύ κοντά βρίσκεται η ομάδα της έταιρης μεγαλούπολης, οι Νικς της Νέας Υόρκης, με διάμεση τιμή στα 157 δολάρια.

Στην αντίθετη πλευρά συναντούμε τους Πέλικανς, που με 55 δολάρια παραμένουν και φέτος η ομάδα με το φθηνότερο εισιτήριο. Λίγο πιο πάνω συναντάμε τους Πίστονς (59 δολάρια) και τους Γκρίζλις (61 δολάρια).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που έδωσε η Vivid Seats για το πόσο επηρεάζει η κάθε ομάδα τα εισιτήρια όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Για τους εκτός έδρας αγώνες των Καβαλίερς οι τιμές αυξάνονται κατά 139% (!), σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες που δίνει στην έδρα της η κάθε ομάδα. Η παρουσία του Κόμπι και το όνομα των Λέικερς αυξάνει τις τιμές κατά 60% όταν επισκέπτονται μια άλλη πόλη.

Προτεινόμενα Άρθρα