Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία

από AllAboutARIS

Ο Πάουλο Κάμπος έγινε γνωστός κυρίως από το πέρασμα του από τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο όχι απλά βοήθησε να ανέβει στη Σούπερλιγκ, αλλά και να κάνει αισθητή την παρουσία του στη παρθενική του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Οι εντός έδρας νίκες του κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και έφεραν στο προσκήνιο τον Βραζιλιάνο προπονητή.

Παράλληλα όμως, αρκετοί τον κατηγόρησαν για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας Τρίπολης τότε έπαιζε με πολυπρόσωπη άμυνα,όμως αν είχε διαφορετική φιλοσοφία, πολύ δύσκολα και θα έπαιρνε τέτοια αποτελέσματα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η φιλοσοφία του Πάουλο Κάμπος είναι αμυντική, απλά ο έμπειρος τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι πολλές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αφουγκραζόταν ο προκάτοχος του στον «κίτρινο» πάγκο, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος ήθελε από τον ΑΡΗ να παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, και δεν ήταν διατεθειμένος να αλλάξει το σκεπτικό του.

Προτεινόμενα Άρθρα