Ο άνθρωπος Πολ Αλεν

από AllAboutARIS

Το αφεντικό των Seattle Seahawks, πρωταθλητών του NFL και των Πόρτλαντ Τρέϊλ Μπλέίζερς του ΝΒΑ, ο δισεκατομμυριούχος Πολ Αλλεν, γίνεται ο πρώτος τη τάξει άνθρωπος του αθλητισμού, που μπαίνει μπροστάρης στην καταπολέμηση του Εμπόλα.

Ο Πολ Αλλεν, προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια, λέγοντας στην New York Times, ότι : «Έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο. Η μεγάλη σε έκταση μορφή της εξάπλωσης αυτής της ασθένειας είναι μια πρόκληση, που πρέπει να εξαλειφθεί».
Μάλιστα ο Πολ Αλλεν, που είναι συνιδρυτής της Microsoft , μαζί με τον Μπιλ Γκέϊτς το 1975, έχει αναλάβει κι άλλες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες κι έχει προσφέρει δισεκατομμύρια για καλούς σκοπούς.

Στον αθλητισμό ο δισεκατομμυριούχος Πολ Αλεν, μπήκε αρχικά το 1988, αγοράζοντας σε ηλικία 61 ετών, το πακέτο ιδιοκτησίας των Τρέϊλ Μπλέϊζερς του Πόρτλαντ, ενώ όταν χρειάστηκαν την βοήθεια του οι Seahawks, η ομάδα ποδοσφαίρου της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Σηάτλ, μπήκε και ως …ιδιοκτήτης της ομάδας αυτής του Αμερικανικού ποδοσφαίρου από το 1997.
Οσο για τον καταπολέμηση του έμπολα, άνοιξε ήδη μια ιστοσελίδα (www. TackleEbola.com), στην οποία οι πολίτες όλου του κόσμου κι όσοι τα έχουν μπορούν αν δωρίσουν  χρήματα με απλό τρόπο για την καταπολέμηση του.