Καμπερίδης: "Χρειαζόμαστε δουλειά, η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά στην απόκτηση παικτών"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Σάββας Καμπερίδης στάθηκε στο χτίσιμο της ομάδας αλλά και στη φιλοσοφία της.

Για το χτίσιμο της ομάδας:

“Ήταν αρκετά δύσκολο καλοκαίρι. Οι συνθήκες στην ομάδα και την κοινωνία ήταν πολύ ιδιαίτερες. Νομίζω ότι έγινε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα υπερέβαλλε εαυτό σε πολλές περιπτώσεις και γι’αυτό έχει το ρόστερ που έχει.”

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα αποφύγει τις περιπέτειες των τελευταίων ετών:

“Προφανώς ο στόχος της ομάδας δεν είναι μόνο να σωθεί. Σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ δουλειά. Είχαμε βασικά κομμάτια που ήρθαν αργά στην προετοιμασία. Πιστεύω ότι απο΄την στιγμή που θα αφομοιώσουμε τα όσα θέλουμε, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικεί το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι.”

Για τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών:

“Ξέρουμε ότι οι επιλογές μας ήταν περιορισμένες. Μπορεί να είναι μεγάλης ηλικίας όπως λέτε, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες με υψηλότερο μπάτζετ και στόχους και μάλιστα δεν παίζουν μια φορά την εβδομάδα. Τα παιδιά που έχουν έρθει εδώ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Ξε΄ρουν τι χρειάζεται να κάνουν για να είναι σε καλή κατάσταση. Σαν ομάδα έχουμε ένα εξαιρετικό σταφ αποκατάστασης και εκγύμνασης. Βασιζόμαστε και αυτό και πιστεύουμε ότι οι παίκτες θα είναι στη φυσική κατάσταση που πρέπει.”

Για τις επιλογές που έγιναν και το πόσο κοντά ήταν σε αυτό που ήθελε:

“Με βάση τις επιλογές που είχαμε, έπρεπε να κάνουμε προσαρμογές στη δική μας φιλοσοφία. Γνωρίζετε ότι είχαμε κάποιες άλλες επιλογές στο μυαλό μας, κυρίως σε Έλληνες παίκτες αλλά η ομάδα έδειξε αντανακλαστικά και πήρε άτομα κοντά σε αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο. Πρώτα ο Θεός να είμαστε υγιής και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το πετύχουμε.”

Για το πώς νιώθει που προπονεί έναν πρωταθλητή του ΝΒΑ:

“Το σημαντικό για αυτό το παιδί είναι ότι δεν συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής ΝΒΑ. Λειτουργεί σαν κομμάτι της ομάδας από τη πρώτη στιγμή που ήρθε. Είναι πολύ δεκτικός σε κάθε πληροφορία και παρατήρηση. Δίνει το παράδειγμα και στα υπόλοιπα παιδιά. Γενικά το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και όλοι λειτουργούν επαγγελματικά.”

Για τον αν έχει δείξει με κάποιο τρόπο ότι είναι από υψηλότερο επίπεδο:

“Ο τρόπος που παίρνει τις αποφάσεις του. Είναι στιγμές που παίρνει αποφάσεις σε πάρα πολύ μικρό χρόνο και αυτό δεν είναι εύκολο. Μπορέι να επιχειρήσει κάποιες δύσκολες πάσες ή να διαβάσει μια φάση σε πολύ μικρό χρόνο και αυτό δείχνει ότι έχει παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο.”

Για το αν το φετινό ρόστερ του ΑΡΗ είναι μεγάλο σε αριθμό:

“Προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε προσθαφαιρέσεις. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλυμμένοι σε περίπτωση τραυματισμών. Πολλά παιδιά είναι νεαρής ηλικίας και μέσα απο τον τρόπο που λειτουργεί και προπονείται η ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα ωφεληθούν.”

Για το τι τον ικανοποίησε και που χρειάζεται περισσότερη δουλειά, μέσα από την εικόνα του ΑΡΗ στα φιλικά:

“Με ικανοποίησε ότι όλα τα παιδιά λειτουργούν σε απολύτως ομαδικό πνεύμα και η δουλειά που κάνουν στην άμυνα. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά στην επίθεση καθώς οι περισσότερες συνεργασίες αφορούν τον άσσο με το “πέντε”, που ήταν οι τελευταίες πάικτες που ενσωματώθηκαν.”

Για το μπάσκετ που επιθυμεί να παίξει η ομάδα του:

“Αυτό που έχουμε ως πρώτο στόχο είναι να κυκλοφορούμε τη μπάλα και να βρίσκουμε τις επιλογές μέσα από τη σωστή κυκλοφορία και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση μας και θα ορίζουν μεγάλο μέρος της επιθετικής λειτουργίες. Σημαντικό να βγάλουμε ομαδικές φάσεις μέσα από τα πλεονεκτήματα μας. 

Για τον αγώνα Κυπέλλου το Σάββατο:

“Και οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες. Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα με πολύ έμπειρο προπονητή. Έχουν ικανότητα στο σουτ και στο ένας εναντιόν ενός και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι”.

Προτεινόμενα Άρθρα