Για αυτό δεν μπαίνει

από AllAboutARIS

Οι πέντε από τους λόγους της επιθετικής λειψανδρίας μακριά από το Βικελίδης.

Ο ΑΡΗΣ στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα τα οποία μάλιστα έχουν διεξαχθεί σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης, με Καμπανιακό και Ηρακλή Αμπελοκήπων δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει, παίρνοντας μόλις τον ένα από τους διαθέσιμους έξι βαθμούς. Δεν τη λες και συγκομιδή ομάδας που θεωρητικά είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου και θα πήγαινε τραίνο στην κατηγορία. Συνιστά αν μη τι άλλο ένα πρόβλημα το οποίο αν δεν λυθεί άμεσα μπορεί να εκτροχιάσει τον ΑΡΗ από τον στόχο του. Πρόκειται φυσικά για δυο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια αφού στο μεν αγώνα του Καυτανζογλείου οι κίτρινοι πλήρωσαν τα τραγικά ατομικά τους λάθη και την άμυνα… παιδική χαρά στο δε προχθεσινό παιχνίδι της Ευκαρπίας, δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά το δίχτυ δεν το… μάτωσαν. Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν; 

Ότι λείπει ο επιθετικός περιοχής που θα τελειώσει τις φάσεις; Ότι η μπάλα δεν φτάνει με ορθόδοξο τρόπο στην αντίπαλη περιοχή; Ότι οι αντίπαλοι του ΑΡΗ ταμπουρώνονται μπροστά από την εστία τους καθιστώντας δύσκολη τη διάσπαση της άμυνας; Το «AllAboutARIS» καταγράφει το πρόβλημα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια που ο ΑΡΗΣ θα επισκεφτεί και πολύ πιο δύσκολες έδρες…

1. ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ
Ο ΑΡΗΣ είναι φανερό ότι δεν έχει το εύκολο γκολ. Ενώ φθάνει στην αντίπαλη περιοχή και μάλιστα με ορθόδοξο τρόπο δεν έχει τον τρόπο να την στείλει στα δίχτυα. Η αν θέλετε του λείπει η καλή τελική προσπάθεια. Ενώ δηλαδή παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, περιορίζει τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο και επιτίθεται δίχως γιόμες, πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια και δημιουργεί τελικές προσπάθειες δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα με συνέπεια όσο περνάει η ώρα να αυξάνεται και το άγχος και να πηγαίνει περίπατο το καθαρό μυαλό που οφείλεις να έχεις όταν καλείσαι να διασπάσεις κλειστές άμυνες.

2. ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΕΣ ΑΜΥΝΕΣ
Στην πλειονότητα των αγώνων του τόσο εντός όσο και εκτός έδρας ο Αρης θα αντιμετωπίσει ομάδες που θα αμύνονται μαζικά και θα ψάχνουν ένα γκολ στην κόντρα επίθεση όπως έκανε και προχθές ο Ηρακλής Αμπελοκήπων. Αν το γκολ δεν έρθει γρήγορα ώστε  να αναγκαστούν να διαφοροποιήσουν το αρχικό τους πλάνο, αυτόματα ταμπουρώνονται σε διπλή ζώνη άμυνας και καθιστούν δύσκολη τη διάσπασή της. Πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αρης στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων όταν οι δέκα παίκτες απλώθηκαν μπροστά από τον τερματοφύλακα Ζιάκα, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους.

3. ΦΟΡ… ΚΙΛΕΡ
Ο Αρης έψαξε μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών τον επιθετικό που εκτός από εμπειρία Σούπερ Λιγκ θα έχει και το φονικό ένστικτο εντός περιοχής, όπως ο Σιαλμάς για παράδειγμα. Ο Πόι που αποκτήθηκε και κατά ανάγκη αγωνίζεται στην επίθεση δεν είναι ο κλασικός φορ και φαίνεται στις αρκετές φορές που τραβιέται στη γραμμή. Ο Ρένια που αγωνίστηκε στα τρία πρώτα παιχνίδια δεν έπεισε σε αυτό το ρόλο, όπως και ο Καπνίδης που άλλωστε λογίζεται ως εναλλακτική λύση. Ο Ατματσίδης που έκανε ντεμπούτο στην Ευκαρπία είναι νωρίς για να κριθεί αλλά τουλάχιστον έδειξε μέσα στις φάσεις.

4. ΈΛΕΙΨΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ
Στον Άρη κόστισε πολύ η αμφιταλάντευση μεταξύ Football League και Γ΄ Εθνικής και το γεγονός ότι λίγο μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έμεινε για οκτώ ολόκληρες μέρες δίχως προπόνηση. Με άλλο πλάνο σχεδιάστηκε στην αρχή, άλλο προέκυψε στην πορεία και ως τις 30 Σεπτεμβρίου προσέθετε παίκτες και μάλιστα βασικούς που είναι λογικό να μην έχουν από τη μια αφομοιώσει στον απόλυτο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού του Καλαϊτζίδη και αφετέρου να μην έχουν αποκτήσει την μεταξύ τους αγωνιστική χημεία. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που αναγκαστικά το αποκτά μέσα από τα παιχνίδια πλέον. Προσθέστε και το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε μόλις ένα φιλικό παιχνίδι!

5. ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΑ
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να βγαίνει σωστά η πρώτη πάσα από την άμυνα κα στον Αρη μέχρι στιγμής αυτό εξελίσσεται σε πρόβλημα. Ο Νίκος Γκόλιας, παίρνει φέτος τόσες πολλές ευθύνες στις πλάτες του παίζοντας βασικός και η έλλειψη αγώνων αλλά και αυτοπεποίθησης είναι εμφανής στα πολλά και αβίαστα λάθη που κάνει στις μεταβιβάσεις του. Ο δεν παρτενέρ του Φερνάντες δεν είναι το ίδιο επιρρεπής αλλά το γεγονός ότι δεν έκανε προετοιμασία τον έχει επηρεάσει. Οι δυο τους ψάχνουν κώδικα επικοινωνίας μέσα από τα παιχνίδια και μέχρι να συμβεί αυτό, δεν λείπουν τα λάθη.

Προτεινόμενα Άρθρα