Νέα εποχή για Μπολόνια και με… Κόμπι

από AllAboutARIS

Έπιασαν τόπο οι πέραν του Ατλαντικού επαφές με επενδυτές, που θα αναλάβουν την αναγέννηση της Μπολόνια και ήδη οι μετοχές της ιστορικής ομάδας, πέρασαν σε Αμερικανούς, που έχουν επικεφαλής τον δικηγόρο Τζο Τακοπίνα.

Μεταξύ των επενδυτών είναι και εταιρία, που ανήκει στον γνωστό μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράϊαντ, καθώς ο γεννημένος στην Φιλαδέλφεια σούπερ-σταρ του ΝΒΑ, είναι φαν του ιταλικού ποδοσφαίρου και της Μπολόνια (αλλά και της Μίλαν), καθώς μεγάλωσε εκεί, αφού ο πατέρας του υπήρξε παίκτης στις ομάδες μπάσκετ του Ριέτι και της Μπολόνια. Ο ίδιος ο Κόμπι άλλωστε ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, πριν ασχοληθεί με το μπάσκετ και γίνει ο μεγάλος σημερινός αστέρας του ΝΒΑ.

Ο δικηγόρος Joe Tacopina, που ηγείται  του ομίλου εταιρειών, αγόρασε τις μετοχές της Μπολόνια κι ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της ομάδας, έστω κι αν αυτή βρίσκεται στην Β΄Κατηγορία αυτή την στιγμή. Επιθυμία του Τακοπίνα και των εταίρων που εκπροσωπεί είναι να οδηγήσει και πάλι την  ομάδα των «μπλαουγκράνα» της Ιταλίας, στην μεγάλη κατηγορία και να γίνει και πάλι η πρωταγωνίστρια από πλευράς της περιοχής Εμίλια – Ρομάνα.

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι ο επόμενος ιδιοκτήτης αυτού του ιστορικού συλλόγου»,  είχε πει πριν από λίγες ημέρες, ο Τζο Τακοπίνα, μετά την επίτευξη της  κατ `αρχήν συμφωνίας. Ο ίδιος φυσικά θα είναι και ο πρόεδρος της. Η FC Bologna δεν είναι ο πρώτος ιταλικός σύλλογος, που περνά  στα χέρια ξένων επενδυτών. Αμερικανοί επενδυτές έχουν πάρει τα ηνία της Ρόμα και  της Κάλιαρι.

Ακόμη ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ιταλίας, η Ιντερ του Μιλάνου, έχει περάσει από πέρυσι στα χέρια και στις μεγάλες επενδυτικές διαθέσεις, του Ινδονήσιου μεγιστάνα των media κι όχι μόνον στην Νοτιοϊταλική Ασία, Ερικ Τοχίρ, ο οποίος έχει και Αμερικανική χροιά στις τάξεις των «νερατζούρι». Οι άμεσοι συνεργάτες του προέρχονται από την αμερικανική αγορά, όπου έχει επενδύσει επίσης σε Αμερικανικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Προτεινόμενα Άρθρα