Ψάχνει το «μηδέν» στην άμυνα

από AllAboutARIS

Το αντίδοτο στα εύκολα γκολ που δέχεται η ομάδα του αναζητά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και στην περίπτωση του ΑΡΗ το ότι έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα επίσημα παιχνίδια του, συνιστά πρόβλημα. Οι «κίτρινοι» δέχθηκαν γκολ στις τρεις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος με Καστοριά (1), Καμπανιακό (3) και Αγιονέρι (1), όπως και με τον Φιλώτα Φλώρινα για το Κύπελλο (1) και η αδυναμία του να κρατήσει το «μηδέν» αποκαλύπτει και την αδυναμία στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη συνεργασία των τεσσάρων αμυντικών με τους δυο ανασταλτικούς μέσους, που αν λυθεί θα την κάνει πιο συμπαγή και ο ΑΡΗΣ θα μπορέσει να κρατήσει το «μηδέν» και θα περιορίσει το ενδεχόμενο της βαθμολογικής απώλειας. Ο Καλαϊτζίδης θεωρεί ότι αν είχε τον Σίντι Σανιά το πρόβλημα θα είχε περιοριστεί αναλογιζόμενοι ότι οι δυο που αγωνίζονται σήμερα αμυντικοί μέσοι, δηλαδή Σουνάς και Προβατίδης, κανείς τους δεν είναι κλασικός ανασταλτικός μέσος άσχετα αν ο Σουνάς ειδικά έχει βελτιωθεί στο κομμάτι αυτό.

Επειδή όμως ως τον Γενάρη δεν μπορεί να ποντάρει στον γαλλοσενεγαλέζο καλείται να βρει την χημεία μεταξύ όσων έχει στη διάθεσή του ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι στα μετόπισθεν.

Προτεινόμενα Άρθρα