Κάποια πρώτα συμπεράσματα

από AllAboutARIS

Οι προσθήκες των νέων παικτών που έχουν βοηθήσει την ομάδα και η ελπίδα να μην έχει απώλειες η ομάδα ως τον Γενάρη.

Οι προσθήκες των νέων παικτών που έχουν βοηθήσει την ομάδα και η ελπίδα να μην έχει απώλειες η ομάδα ως τον Γενάρη.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είπε μετά τον αγώνα με τον Εθνικό Αγιονερίου ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ αυτής της ομάδας. Το είπε προφανώς γιατί έχει κατά νου ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι οι νέοι παίκτες που απέκτησε ο ΑΡΗΣ τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών θα προσαρμόζονται στα τακτικά δεδομένα που εφαρμόζονται από το καλοκαίρι και παράλληλα θα βρουν κώδικα επικοινωνίας με τους «παλιούς». Προφανώς έχει και κατά νου ότι σε 2,5 μήνες θα προστεθούν και οι τρεις ξένοι. Ας αρκεστούμε στο πρώτο κομμάτι και επ’ ευκαιρία του αγώνα με το Αγιονέρι που ήταν και το πρώτο μετά τις προσθήκες στο ρόστερ, ας επιχειρήσουμε κάποιες διαπιστώσεις για το επίπεδο της αγωνιστικής ετοιμότητας.

Καταρχάς επιβεβαιώνεται ότι σε αυτό το επίπεδο, παίκτες με την εμπειρία και την ποιότητα του Πόι, ακόμη και αν έχουν να παίξουν πέντε μήνες και έχουν τα θεματάκια τους με τα γόνατα φτάνουν και περισσεύουν  για να κάνουν τη διαφορά. Δυο ακόμη σαν τον αργεντινό να υπήρχαν στο ρόστερ, ένας στα χαφ και ένας στην επίθεση, θα έκαναν πολύ πιο εύκολη τη ζωή του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και πιθανώς λιγότερο αγχωτική την επικράτηση. Ο ΑΡΗΣ από τη μέση και μπροστά απέκτησε μεγαλύτερη ποιότητα αφού και ο Μάριος Παπαδόπουλος έχει την τεχνική για να παίξει το γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο που θέλει ο Καλαϊτζίδης και αν φτάσει στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης που θέλει θα βοηθήσει περισσότερο.

Βοήθειες ούτως ή άλλως από τα μπακ του παίρνει, αφού και ο Λιόλιος και ο Ψυχογιός ανεβαίνουν συχνά. Θα είναι πιο παραγωγικοί όμως αν οι σέντρες που επιχειρούν βρίσκουν και στόχο. Εκεί που διακρίνεται μια αδυναμία είναι ότι στα χαφ απόντος του Σανιά ο ΑΡΗΣ είναι λίγο… soft αφού ο Προβατίδης ναι μεν πέρασε την μπάλα την μπροστά σωστά, αλλά δεν είναι ο αμυντικός χαφ που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα πριν από τα στόπερ. Ορατή αδυναμία επίσης υπάρχει στην τελική πάσα και κυρίως με μέτωπο προς την εστία. Ας ελπίσουμε ότι θα δώσει λύσεις στο κομμάτι αυτό ο Παναγιώτης Ατματσίδης.  

Εν κατακλείδι όντως ο χρόνος δουλεύει υπέρ αυτής της ομάδας. Το ζητούμενο είναι μέχρι τον Γενάρη να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Προτεινόμενα Άρθρα