Γήπεδο μέσω… δημοψηφίσματος

από AllAboutARIS

H Φράιμπουργκ με δημοψήφισμα του φίλαθλου κόσμου της πόλης, θα αποφασίσει , σε ποιο σημείο της πόλης και με πόσες θέσεις, θα κάνει το νέο γήπεδο της, για το οποίο ως σύλλογο θα διαθέσει 70 εκατομμύρια ευρώ.

Το Μage Solar Stadion, κρίνεται ανεπαρκές για την ομάδα του «μέλανα δρυμού», της πόλης που έχει αναγάγει το πράσινο ως τρόπο ζωής και γι΄αυτό  έχει ανακηρυχθεί ως η κορυφαία της Γερμανίας, στην ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Η πόλη του Φράϊμπουργκ, που συνδυάζει το τριεθνές αεροδρόμιο της Μυλούζ (είναι στα σύνορα με την Γαλλία και την Ελβετία) και γι΄αυτό έχουν κοινό αεροδρόμιο και με την Βασιλεία, θα προβεί σε δημοψήφισμα για την χωρητικότητα του νέου Σταδίου και την τοποθεσία του.  Εχει προβλεφθεί  χωρητικότητα 35.000 θεατών, αλλά οι πολίτες – φίλοι της ομάδας θα είναι αυτοί που θα το αποφασίσουν.

Το κόστος του νέου Σταδίου, μπορεί να ξέφυγε κάπως, αλλά η ομάδα, στην οποία υπηρέτησε ως παίκτης και προπονητής, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιόγκι Λεβ,  είναι αγαπητή σε όλους τους πολίτες και γι΄αυτό θα επιλέξουν αυτοί, οι κάτοικοι και φίλαθλοι της πόλης την 1η Φεβρουαρίου. Αλλωστε ο Δήμος της πόλης θα βοηθήσει ως προς την κατασκευή του με 38 εκατομμύρια ευρώ.

Προτεινόμενα Άρθρα