Κινητοποίηση για το πόλο

από AllAboutARIS

Στη διάθεση της διοίκησης του ΑΣ ΑΡΗΣ θέτει εαυτόν ο Παναγιώτης Τσολακούδης, ώστε να «τρέξει» το τμήμα πόλο και αυτό να μην αφανιστεί οριστικά.

Δραματικές στιγμές περνάει το τμήμα πόλο του ΑΡΗ. Ένα τμήμα που έχει φέρει στο σύλλογο τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα (1928-30 και 1932) και έχει αναδείξει τεράστιους αθλητές, όπως τον «πατριάρχη» του συλλόγου Ανέστη Πεταλίδη, τον αδικοχαμένο αρχηγό της Εθνικής πόλο, Νώντα Σαμαρτζίδη, τον επί σειρά ετών διεθνή και με παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Τάσο Τσικάρη και πολλούς ακόμα.

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε στο τμήμα, το οποίο ουσιαστικά συντηρούσαν οι γονείς από τις τσέπες τους, αποφάσισαν να ζητήσουν τις αποδεσμεύσεις τους. Η διοίκηση του ΑΣ χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση τις έδωσε και τα παιδιά αυτά (ηλικίες από 10-17 ετών) κατέληξαν στον ΠΑΟΚ και το Άθως. Η ομάδα έμεινε με 15 παιδιά και σε συνδυασμό με την πρόθεση της διοίκησης να υποβιβάσει το τμήμα στη Γ’ Εθνική, ενώ παίζει στη Β’ ισοδυναμεί με διάλυση και ας λέει τα αντίθετα ο πρόεδρος, Τάσος Οικονόμου.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση στο τμήμα, ο Παναγιώτης Τσολακούδης, επί μία 20ετία αρχηγός της και πρώην προπονητής της, θέλει να βγει μπροστά και θέτει εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης. «Το σπίτι μας κάηκε και θέλουμε να το φτιάξουμε από την αρχή. Ξεκαθαρίζω από την αρχή, ότι δεν θέλω ούτε ευρώ. Θέλω μόνο τα έσοδα που υπάρχουν από τις συνδρομές των γονιών να μένουν στο τμήμα και να μην φεύγουν δεξιά κι αριστερά. Με αυτά τα χρήματα θα βρούμε έναν προπονητή, θα μαζέψουμε και μερικά παιδιά ακόμα και θα κρατήσουμε το τμήμα ‘ζωντανό’, ώστε σιγά-σιγά να δυναμώσει. Προς Θεού, δεν πρέπει να πέσει στη Γ’ Εθνική. Πιο εύκολα θα μείνει στη Β’, παρά θα ανέβει από τη Γ’ και αυτό μάλλον δεν το γνωρίζει ο κ. Οικονόμου».

Το μπαλάκι πέφτει στη διοίκηση του ΑΣ, που θα πρέπει να πάρει τη σωστή απόφαση, ώστε να μην εξαφανιστεί από το χάρτη ένα ακόμα τμήμα, γιατί τους τελευταίους μήνες ο ΑΡΗΣ συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Προτεινόμενα Άρθρα