"Θα ήταν φανταστικό να επιστρέψω κάποτε στον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Στο κλειστό των Ιλισίων βρέθηκε ο πρώην άσος του ΑΡΗ Γιάννης Σιούτης, για να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΑΡΗ και παραχώρησε συνέντευξη στο AllaboutARIS και τον ανταποκριτή του Γιώργο Σπέντζο.

Του Γιώργου Σπέντζου

Τι ήταν εκείνο που σε έκανε σήμερα να έρθεις να παρακολουθήσεις την πρώην σου ομάδα;
Αγαπώ τον ΑΡΗ, όποτε έχω την ευκαιρία έρχομαι στο γήπεδο να παρακολουθώ την ομάδα, εξάλλου με ενδιαφέρει και από προπονητικής άποψης να έρχομαι στο γήπεδο και να παρακολουθώ τους παίκτες και τις ομάδες, επομένως το θεωρώ υποχρέωση μου να βρίσκομαι στα γήπεδα.

Πως βλέπεις τη φετινή ομάδα του ΑΡΗ με βάση την ως τώρα εικόνα που έδειξε κυρίως στο Nick Galis cup, αλλά και σήμερα;
Είναι πολύ σημαντικό που ξεπέρασε ο ΑΡΗΣ το πρόβλημα με τη FIBA και μπορεί πλέον να κινηθεί για αμερικάνους παίκτες, έχει ρυθμίσει τα διοικητικά του, οπότε θεωρώ όλα αυτά ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για προχωρήσει μπροστά. Βλέπω μια πολύ καλή ομάδα, με ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ που φαίνεται ότι δουλεύει, στα πρώτα φιλικά τα δείγματα ήταν εξαιρετικά, αυτό που μένει είναι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με την ίδια αφοσίωση. Εξάλλου ο ΑΡΗΣ έχει και την βοήθεια του κόσμου του που είναι πολύ σημαντική, ξέρουμε όλοι τη δυναμική που έχει αυτός ο κόσμος και πως στηρίζει την ομάδα μέσα στο Παλέ. Νομίζω είναι θέμα χρόνου να επανέλθει ο ΑΡΗΣ στο υψηλότερο επίπεδο.

Πως ένιωσες όταν πληροφορήθηκες την επιστροφή του Νίκου Γκάλη στον ΑΡΗ, απ’ τη θέση του συμβούλου της διοίκησης;
Τι να πω για το Νίκο Γκάλη, είναι ένας θρύλος, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται κοντά στον ΑΡΗ, όλο το μπάσκετ έχει ανάγκη τους σπουδαίους παίκτες να ναι κοντά στις ομάδες και είναι πάρα πολύ όμορφο όλο αυτό που συμβαίνει και το τουρνουά που θα γίνεται κάθε χρόνο στο εξής. Μόνο καλό μπορεί να κάνει ο Γκάλης και είναι εξαιρετικό που τον βλέπουμε κοντά στην ομάδα.

Με τους παλιούς σου συμπαίκτες στον ΑΡΗ συναντιέσαι συχνά;
Η αλήθεια είναι ότι δεν τους βλέπω αρκετά συχνά, αλλά όταν συναντιόμαστε έχουμε πολύ ωραίες αναμνήσεις να θυμόμαστε, οπότε είναι ωραία.

Ποια είναι η πιο όμορφη ανάμνηση που σου έχει μείνει χαραγμένη από την παρουσία σου στον ΑΡΗ;
Κυρίως οι τίτλοι, όμως με το πέρασμα του χρόνου βλέπω ότι ο σεβασμός του κόσμου είναι αυτό που μένει και το σημαντικότερο που μπορείς να κερδίσεις.

Σκοπεύεις να έρθεις στη Θεσσαλονίκη φέτος για να παρακολουθήσεις κάποιον αγώνα της παλιάς σου ομάδας;
Ναι βέβαια, φέτος με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί, θέλω να ανέβω στη Θεσσαλονίκη να παρακολουθήσω την ομάδα και να θυμηθώ τα παλιά.

Θα ήθελες στο μέλλον να επιστρέψεις στον ΑΡΗ από κάποιο πόστο;
Ξέρετε ότι ασχολούμαι με την προπονητική, αυτή τη στιγμή εργάζομαι στα τμήματα υποδομής στο παιδικό και εφηβικό του Ιωνικού Νικαίας, στόχος μου είναι να προπονήσω ανδρική ομάδα και στο υψηλότερο επίπεδο. Ο ΑΡΗΣ θα ήταν κάτι το φανταστικό, έχω μεγάλο δέσιμο με την ομάδα και θα ήταν κάτι φανταστικό.

Έχεις κάποιο μήνυμα για τον κόσμο του ΑΡΗ με τον οποίο έζησες μεγάλες στιγμές;
Τους εύχομαι να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και να ναι όλοι τους καλά. Θα τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή.

Προτεινόμενα Άρθρα