Ανώμαλη προσγείωση

από AllAboutARIS

Παίκτες, προπονητής και διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος οφείλουν να αποκωδικοποιήσουν την ήττα από την ομάδα της Χαλάστρας ώστε να αποτελέσει μια κακή και μόνο παρένθεση τώρα που είναι ακόμη αρχή.

Ανώμαλη προσγείωση στον αφιλόξενο πλανήτη της Γ΄ Εθνικής ήταν το χθεσινό 3-0 από τον Καμπανιακό για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. Μια δυσάρεστη υπενθύμιση ότι ο δρόμος για την άμεση επιστρογή στη Football League που είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά με αγκάθια και χρειάζεται προσπάθεια και αποδείξεις κάθε Κυριακή.

Με τις φανέλες μόνο δεν κερδίζονται τα παιχνίδια. Ούτε κάθε αγωνιστική τα παιχνίδια θα ξεκινούν ιδανικά όπως έγινε με την Καστοριά. Θα υπάρξουν και αναποδιές όπως η γρήγορη αποβολή του Καρατζιοβαλή στο παιχνίδι του Καυταναζογλείου. Το να χάσεις έναν αγώνα δεν συνιστά… έγκλημα. Θα συμβεί. Εχει πολύ μεγάλη σημασία όμως ο τρόπος που θα συμβεί. Αν είναι με προσπάθεια, από ατυχία, από διαιτητικά λάθη τότε καλώς. Οταν όμως η ήττα έρχεται με κατεβασμένα χέρια όπως συνέβει χθες τότε υπάρχει πρόβλημα.

Είναι αδιανόητο για τους παίκτες του ΑΡΗ να αγχώνονται επειδή βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς και με παίκτη λιγότερο να μην μπορούν να αλλάξουν μια σωστή πάσα. Να πελαγοδρομούν, να διαγωνίζονται στα λάθη, να χάνουν τη συνοχή τους και να εγκαταλείπουν τον τρόπο παιχνιδιού που διδάσκονται δυο μήνες τώρα από τον Καλαιτζίδη και να επιδίδονται σε… γιόμες όταν απέναντί τους είχαν μια ομάδα που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. 

Ίσως από την άλλη να ήταν και θετικό που το χαστούκι ήρθε τώρα που είναι αρχή και υπάρχει χρόνος. Για όλους. Τους ποδοσφαιριστές ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι με… φρου-φρου και αρώματα δεν κερδίζονται τα παιχνίδια. Για τον προπονητή ώστε ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις απόψεις του για κάποιους ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους στηρίζεται και μέχρι να μπουν οι Σανιά-Νλουντούλου να προχωρήσει σε σε προσθήκες που θα ανεβάσουν το επίπεδο εμπειρίας και ποιότητας στην ομάδα. Τέλος για τη διοίκηση να προφυλάξει την ομάδα και να στείλει μήνυμα εκεί που πρέπει ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. 

Προτεινόμενα Άρθρα