Πρώτος υπό το…βλέμμα του Θεού

από AllAboutARIS

Η… αύρα του Νίκου Γκάλη ήταν το "καύσιμο" για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να υπερβάλλουν εαυτούς και να ρίξουν στο… καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ των εκατομμυρίων, νικώντας την με 60-59 και ήρωα τον Πάσαλιτς που ευστόχησε σε δίποντο, μόλις δύο δέκατα πριν το τέλος.

ΟΙ “κίτρινοι” κατέκτησαν τηνπρώτη θέση στο παρθενικό “Nick Galis Cup”, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της χρονιάς. 

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά με το δίδυμο Νέιμικ-Πάσαλιτς να σκοράρουν και προηγήθηκε με 9-4 στο τέταρτο λεπτό και με 11-7, πριν η ΤΣΣΚΑ αντιδράσει και προηγηθεί με ένα επιμέρους σερί 7-0 με 13-19. Ο Βεζένκοφ έκανε το 15-19 δείχνοντας ότι είναι… ζεστός κάτι που επιβεβαίωσε στην δεύτερο περίοδο. Οι «κίτρινοι» παρέμειναν κοντά στο σκορ με την ΤΣΣΚΑ να εξασφαλίζει μία διαφορά έξι πόντων (23-29) στο 16ο λεπτό.

Η άνοδος του Βεζένκοφ στην επίθεση, καθώς και η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, βοήθησαν για ένα σερί 8-0 του  ΑΡΗ και το σκορ στο 31-29. Ο Τζάκσον μόνος του έδωσε… αέρα τεσσάρων πόντων στην ΤΣΣΚΑ (31-35) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ήταν ένα… σόου του ΛαΜάρκους Ριντ ο οποίος πέτυχε 12 πόντους. Αμυντικά ο ΑΡΗΣ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, έκλεισε τους Τζάκσον και Ουίμς με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να δεχθούν μόλις έξι πόντους. Έτσι το 31-35 έγινε 49-41 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Εκεί που περίμενε κάποιος την αντίδραση της ΤΣΣΚΑ, αυτή δεν ήρθε ποτέ μιας και ο ΑΡΗΣ χάρη στον Μούρτο συνέχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση ενώ αμυντικά εξακολουθούσε να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ομάδα της Μόσχας. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν μάλιστα με 56-44 στο 33ο λεπτό, με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει στο παρκέ μία πεντάδα η οποία η οποία αποτελούνταν από τους Μούρτο, Πουλιανίτη, Σαμαρά, Χαρίση και Καραθανάση.

Η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε με τον Τζάκσον για την ανατροπή, οι διαιτητές παραλίγο να χαλάσουν την γιορτή με τα σφυρίγματα τους και οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την αναταραχή για να προηγηθούν με 58-59 με δύο βολές του Μαρκοισβίλι, μόλις επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Πάσαλιτς ανέλαβε την τελευταία επίθεση, αστόχησε αλλά η μπάλα επέστρεψε στον ΑΡΗ. Ο Βόσνιος δεν θα έχανε την δεύτερη ευκαιρία και με δίποντο έκανε το 60-59, δύο δέκατα πριν το τέλος του αγώνα, με την ΤΣΣΚΑ να μην μπορεί να αλλάξει κάτι και τον ΑΡΗ να κατακτάει την πρώτη θέση. Τα

Δεκάλεπτα: 15-19, 31-35, 49-41, 60-59.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης):  Πάσαλιτς 9 (1), Δήμας, Ριντ 16 (2), Τόμας 5, Πουλιανίτης, Χαρίσης 5,καραθανάσης, Βεζένκοφ 12 (1), Νέιμικ 6, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, Σαμαράς.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης):  Φρίντζον 3 (1), Νίκολς 4, Τζάκσον 19 (3), Μαρκοισβίλι 10 (2), Ουίμς 6, Κορόμπκοφ, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ 3 (1), Βορόντσεβιτς 5 (1), Καούν, Χάινς 9.

Προτεινόμενα Άρθρα