"Πολύ ταλέντο και προοπτική στον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

"Μεγάλη ευκαιρία για μένα ο ΑΡΗΣ"

Ετοιμος να ξεχωρίσει και να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν εμφανίστηκε ο Ντρου Νέιμικ, ο οποίος αποτελεί έναν από τρεις Αμερικανούς του ΑΡΗ φέτος,

Ο σέντερ των “κίτρινων” μίλησε στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος της Κυριακής” και αναφέρθηκε στην απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα, έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας, έδειξε να γνωρίζει τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ έκανε προβλέψεις και για το NBA.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον “ΑτΚ”: 

Σε αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας στον Αρη, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα;

Διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτες νεαρούς, γεμάτους ενέργεια, οι οποίοι θέλουν να παίζουν ανταγωνιστικό μπάσκετ. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ομάδες που έχω αγωνιστεί, υπάρχει πολύ ταλέντο και προοπτική αυτή την στιγμή στον Αρη. Είναι νωρίς βέβαια για οποιαδήποτε συμπεράσματα, αλλά μέχρι στιγμής όλα είναι θετικά.

Ηταν δύσκολο για σένα να φύγεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και να κάνει το βήμα στην Ευρώπη, ερχόμενος στην Ελλάδα και τον Αρη;

Ναι, ήταν. Από την άλλη όμως ο Αρης αποτέλεσε και μία μεγάλη ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ σε πιο υψηλό επίπεδο, όπως αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι από τις κορυφαίες λίγκες στην Ευρώπη, είμαι ενθουσιασμένος που θα λάβω μέρος σε αυτήν και εύχομαι να έχουμε μία πετυχημένη σεζόν.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον κόουτς Πρίφτη;

Είναι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Ενα καθαρά μπασκετικό μυαλό. Στήνει πολύ καλά τις προπονήσεις αλλά και τα συστήματα της ομάδας μέσα στο παρκέ. Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου.

Μαζί με τον Τόρεϊ Τόμας και τον Λαμάρκους Ρίντ είστε οι πρώτοι Αμερικανοί που έρχονται στην ομάδα εδώ και δύο χρόνια. Αυτό σας γεμίζει παραπάνω ευθύνες;

Φυσικά και φέτος υπάρχουν προσδοκίες από όλους στην ομάδα, ώστε αυτή να τερματίσει στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας. Οι προσδοκίες και οι ευθύνες όμως είναι κάτι που αποδέχομαι ως πρόκληση.

Στην πόλη κάθε χρόνο ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα έχεις ενημερωθεί…

Ναι, έχω ακούσει για την αντιπαλότητα που υπάρχει. Μου είπαν και για το περσινό παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ, όπου εκκενώθηκε το γήπεδο. Είναι μία… τρελή και έντονη κόντρα, κάνει όμως την παρουσία μου στην Ελλάδα και τον Αρη ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Οι εντυπώσεις από τη Θεσσαλονίκη; Ισως λίγο περισσότερη ζέστη απ` ότι την περίμενες;

Για μένα δεν είναι τόσο ζεστή. Εμενα στο Σικάγο, όπου έχει πάρα πολύ ζέστη. Σαν πόλη φυσικά η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη. Δεν έχω προλάβει βέβαια να την δώ όλη λόγω των προπονήσεων, αλλά σκοπεύω να το κάνω.

Θα πρέπει σίγουρα να είναι χαρούμενος αυτές τις μέρες, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή είναι η κορυφαία ομάδα που υπάρχει. Αποτελείται από ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών, ενώ το τεχνικό τιμ κάνει πολύ καλή δουλειά.

Φυσικά γνωρίζεις πως η τελευταία ομάδα που νίκησε τις ΗΠΑ, ήταν αυτή της Ελλάδας, στο ημιτελικό της Σαϊτάμα, το 2006.

Ημουν στο Κολέγιο τότε και είχα δει εκείνο το παιχνίδι. Αυτή η έλλειψη χρυσών μεταλλίων ήταν που αποτέλεσε και την αφορμή για την δημιουργία της νέας ντριμ τιμ.

Προβλέψεις για τον πρωταθλητή φέτος στο NBA μπορείς να κάνεις;

Το Κλίβελαντ έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις και θα ήθελα να δω πως θα τα πάει φέτος. Μεγάλωσα στο Μίσιγκαν και έτσι ήμουν φαν των Ντιτρόιτ Πίστονς, τώρα όμως υποστηρίζω τους Σικάγο Μπουλς. Ο Ρόουζ δείχνει να βρίσκει τον παλιό του εαυτό και τον χρειαζόμαστε από τη στιγμή που εδώ και χρόνια δεν έχουμε κάποια επιτυχία. Το Κλίβελαντ πάντως με τις κινήσεις που έκανε και το σύνολο που έχει δημιουργήσει, μπορεί να κάνει κάτι καλό στην περιφέρεια της Ανατολής.

Προτεινόμενα Άρθρα