Το θαύμα της Γκλάντμπαχ

από AllAboutARIS

Η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, πέντε φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας, κατά την δεκαετία του ΄70, συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της των τελευταίων χρόνων και θα έχει με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2014, έσοδα της τάξης άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post, ο οικονομικός διευθυντής της Γκλάντμπαχ Στέφαν Σίπερς, ο οποίος τόνισε πώς : «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα έσοδα και τον τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων από τον φετινό κύκλο εργασιών, αφού πέρυσι ήμασταν στο ποσό των 91.000.000 ευρώ. Εχουμε την δυνατότητα να ξεπεράσουμε φέτος, ακόμη και το ρεκόρ εσόδων του 2012..».
Θυμίζουμε ότι εκείνη την σεζόν η Γκλάντμπαχ είχε πουλήσει και τον Μάρκο Ρόϊς με 17 εκατομμύρια ευρώ, στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, κι έφθασε τα 122 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη από πωλήσεις (έσοδα συνολικά), ενώ φέτος πούλησε με 12 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα, τον νεαρό τερματοφύλακα Αντρέ Τερ Στέγκεν και πάει για ρεκόρ εσόδων (με χορηγίες, πωλήσεις φανέλας κ.αλ) πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η ομάδα των «πουλαριών» της Γκλάντμπαχ, παρ΄ότι βρίσκεται στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας, εκεί όπου εδρεύουν κι άλλες σπουδαίες ομάδες, όπως η Κολωνία, η Φορτούνα Ντύσελντορφ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, ακολουθεί κατά πόδας σε πωλήσεις φανέλας και εισιτηρίων, τις πολυπληθέστερες ομάδες της Βεστφαλίας, ήτοι την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Σάλκε. Γεμίζει κι αυτή το 55.000 θέσεων «Μπορούσια Παρκ»,από την ονοματοδοσία του οποίου υπολογίζει επίσης σημαντικότατα κέρδη.

Η ιστορία που έγραψε η ομάδα του Χένες Βαϊσβάϊλερ, του Λάτεκ και του Χάϋνκες και με την παραγωγή πολλών αστέρων, έχει μείνει στην συνείδηση του κόσμου και κάνει χρυσές πωλήσεις κι έχει χιλιάδες φίλους σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι από εκεί ξεκίνησαν οι Νέτσερ, Μπόνοφ, Χάίνκες, Φογκτς, Σίμονσεν, Στίλικε, Λίνεν, Ματέους, Εφενμπεργκ κ.αλ. Νέο αστέρι τώρα, μετά τους Ρόϊς, Τερ Στέγκεν, αναδεικνύεται  ο παγκόσμιος Κρίστοφ Κράμερ, αλλά ακολουθούν και οι Αντρέ Χαν, Μαξ Κρούζε, Γιάντσκε και φυσικά οι Ελβετοί που έφερε ο Λυσιέν Φαβρ στο «Μπορούσια Παρκ», Γιάν Ζόμερ, Τσάκα και ο Βραζιλιάνος Ράφαελ με τον νεαρό Τραορέ που πήρε από την Στουτγκάρδη.

Προτεινόμενα Άρθρα