"Διπλό" κορυφής!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γκάμα το γκολ της νίκης για τους κιτιρνόμαυρους

Η αντίδραση ήταν ο πρώτος στόχος του ΑΡΗ στον Βόλο. Και την βρήκε, παράλληλα με την παρουσία του στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Το γκολ του Γκάμα, με πέναλτι στο 16′, χάρισε στους “κιτρινόμαυρους” την νίκη με 0-1. Αποτέλεσμα που αφήνει την ομάδα μόνη 1η και της δίνει μία σημαντική ψυχολογική ανάσα μετά τον αποκλεισμό από το Europa League. 

Ο ΑΡΗΣ έκανε ένα καλό πρώτο μέρος από πλευρά διαχείρισης. Στο δεύτερο έκανε π[ολλά λάθη και δυσκολεύτηκε, κρατώντας ωστόσο το 0-1 μέχρι το τέλος.

Φάση που θα συζητηθεί είναι το σωστά ακυρωθέν γκολ του Βόλου στις καθυστερήσεις, αφού η μπάλα πέρασε έξω στην σέντρα που έγινε. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: ‘Έξω ο Ματίγια, μέσα ο Σάκιτς (4-2-3-1)

Μία αναμενόμενη αλλαγή είχε η ενδεκάδα του ΑΡΗ, φέρνοντας ένα μίνι… κύμα ανακατατάξεων στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τον Βόλο. 

Ο Τολης Τερζής άφησε στον πάγκο τον Χαβιέ Ματίγια και επανέφερε τον Έμανουελ Σάκιτς στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Γκάνε διατηρήθηκε στα αριστερά, όπως και ο Ρόουζ με τον Ντάτκοβιτς μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα.

Η κίνηση με τον Σάκιτς “προώθησε” τον Λούκας Σάσα στα χαφ, δίπλά στον Τζέιμς Τζέγκο. Ο Μπερτόγλιο ήταν λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον προωθημένο Λόπεθ. με τους Φετφατζίδη-Γκάμα στα άκρα της επίθεσης. 

ΒΟΛΟΣ: Με Μαρτίνες βασικό (4-2-3-1)

Ο Αργεντινός ήταν σημείο αναφοράς στην ενδεκάδα του Βόλου… για τον ΑΡΗ, στο πρώτο του παιχνίδι αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. 

Ο Γκαραβέλης στην εστία.Τέκιο-Φεράρι ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας, με τον Κολόμπο και τον Σάντσες στα στόπερ. Ο Ριένστρα με τον Τσοκάνη ήταν οι δύο χαφ στον άξονα. Περέα, Μαρτίνες και Μπαριέντος αποτέλεσαν την τριπλέτα πίσω από τον Δουβίκα ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή του 4-2-3-1. 

Ο συνήθης ύποπτος… 

Ο Μπρούνο Γκάμα είναι ο μόνιμος σκόρερ του ΑΡΗ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, βρίσκοντας ακόμη ένα γκολ στο Πανθεσσαλικό. 

Ο Πορτογάλος στο 15′ “άδειασε” με δύο ντρίμπλες τον Μπαριέντος και κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα (16′), δίνοντας στον ΑΡΗ νωρίς το προβάδισμα. 

Περίμενε την κατάληλλη στιγμή

Με τον Βόλο να ανεβάζει τις γραμμές του, μετά το 0-1, ο ΑΡΗΣ σκόπιμα έδωσε την μπάλα στους Θεσσαλούς και περίμενε την ευκαιρία για να χτυπήσει στον χώρο, έχοντας πιο ξεκάθαρο τακτικό πλάνο, μαζί με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση και πιο συγκεκριμένους ρόλους για τους παίκτες. 

Η ευκαιρία δεν ήρθε, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να έχουν άλλες δύο καλές στιγμές, σε διάστημα ενός λεπτού, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. 

Στο 43′ το σουτ του Σάσα από το ημικύκλιο κόντραρε στον Σάντσες και για λίγο δεν πήγε στην εστία. Στο κόρνερ που ακολούθησε ο Ντάτκοβιτς “τσίμπησε” πανέξυπνα την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει τελευταία στιγμή στην αριστερή του γωνία. 

Ο Βόλος είχε να επιδείξει μονάχα μία… αναμπουμπούλα στο 23΄ -απομάκρυνε η άμυνα του ΑΡΗ- με τις προσπάθειές του να βρει τον Περέα να είναι άκαρπες χάρη στο αποτελεσματικό μαρκάρισμα του Σάκιτς στην δεξιά πλευρά. 

Λίγες φάσεις και πολλά λάθη

Το δεύτερο ημίχρονο είε συγκεκριμένο μοτίβο, με τον ΑΡΗ να κάνει πολλά λάθη και να δίνει δεύτερες επιθέσεις στον Βόλο, ο οποίος είχε την κατοχή και πάλευε ορθόδοξα και μη για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Φάσεις βέβαια έγιναν με το… σταγονόμετρο, πέραν μίας προβολής του Ντάτκοβιτς και της ευκαιρίας του Γέντρισεκ στο 88΄.

Το VAR απέδωσε δικαιοσύνη

Στις καθυστερήσεις σημειώθηκε ίσως η πιο χαρακτηριστική φάση του ματς. Ο Βόλος σκόραρε αλλά νωρίτερα η μπάλα είχε βγει στην σέντρα του Φεράρι, με το VAR να διορθώνει την λάθος απόφαση του Βάτσιου και να προκαλεί τις αδικαιολόγητες αντιδράσεις των γηπεδούχων. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Βασίλης Μωΰσιάδης (Γρεβενών)
4ος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14′ Τσοκάνης, 21′ Μπαριέντος, 40′ Ριένστρα/2′ Τζέγκο, 71΄Σάσα, 90’+1′ Σάντσες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/16′ Γκάμα (πεν.)

ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα (79′ Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Περέα (85′ Γκουαροτσένα), Μπαριέντος (46′ Μπαρτόλο), Μαρτίνες, Δουβίκας

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς (87′ Μπαγκαλιάνης), Γκανέα, Ντάτκοβιτς, Ρόουζ, Πατσέκο, Τζέγκο, Φετφατζίδης (64′ Μάνος), Γκάμα (87′ Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (76′ Ματίγια), Λόπεζ (63′ Μαντσίνι)

Προτεινόμενα Άρθρα