Ξεκινάει… ελλιπής

από AllAboutARIS

Το AllaboutARIS σκιαγραφεί το προφίλ της ενδεκάδας που θα αγωνιστεί σήμερα στην πρεμιέρας της Γ΄ Εθνικής.

Πέτρος Μπαιμάκης: Τερματοφύλακας 24 ετών
Μετά την αποχώρηση του Καλογεράκη ο τερματοφύλακας από τη γειτονική Χαλάστρα θα είναι βασικός στην πρεμιέρα και θα δώσει μάχη με τον γερόλυκο Καρατζιοβαλή για την θέση του βασικού τερματοφύλακα. Μετά από τρία άνυδρα χρόνια σε Ελασσόνα, Τηλυκράτη και Αιγινιακό, ψάχνει στον ΑΡΗ και την δική του επανεκκίνηση.

Νίκος Ψυχογιός: Δεξί μπακ 25 ετών
Αν και μόλις 25 ετών είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της ενδεκάδας και με διαφορά ο πιο έμπειρος. Ήταν ο μόνος που έληξε το συμβόλαιό του και το ανανέωσε κατόπιν επιθυμίας του Καλαιτζίδη. Πέρσι ξεκίνησε εντυπωσιακά… τον εξαφάνισαν στον δεύτερο μισό. Η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη στο νεανικό ρόστερ.

Νίκος Λιόλιος: 23 ετών-Αριστερό μπακ
Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά μετά τον Ηρακλή και φιλοδοξεί αυτή τη φορά να είναι πιο πετυχημένη. Γνωρίζει την Γ΄ Εθνική αφού πέρσι αγωνίστηκε δανεικός από τον Πανιώνιο στην Καλαμάτα στο δεύτερο μισό. Ήρθε ως δεύτερη λύση πίσω από τον Λιόνη αλλά σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Καλαιτζίδη και εκκινεί ως βασικός αριστερός μπακ.

Μιχάλης Γιαννίτσης: Στόπερ-22 ετών
Αγωνίζεται στον ΑΡΗ από τα μικράτα του (από οκτώ ετών) και διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ταλαιπωρημένος από προβλήματα τραυματισμών δεν βρήκε ποτέ σταθερή θέση στην ενδεκάδα εκτός από τον περσινό δεύτερο γύρο που έκανε πολλά και συνεχόμενα ματς. Εχει προσόντα αλλά και πολλές αδυναμίες. Θα παλέψει με τον Γκόλια για τη μια από τις δυο θέσεις των στόπερ.

Νίκος Γκόλιας: 21 Ετών –στόπερ
Ο καρδιτσιώτης είναι κατά βάση αμυντικό χαφ αλλά ο Καλαιτζίδης τον χρησιμοποιεί ως στόπερ κατά ανάγκη που μπορεί όμως να γίνει και μονιμότητα. Στην πρώτη του χρονιά πέρσι έπαιξε ελάχιστα. Ο Καλαιτζίδης τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα, θεωρεί ότι κακώς δεν πήρε ευκαιρίες και είναι διατεθειμένος να του τις δώσει. Στα… πόδια του να τις αρπάξει.

Καλούδης Λεμονής: Μέσος-19 ετών
Δεύτερη σεζόν στη μεγάλη ομάδα για τον περσινό αρχηγό της Κ20 του ΑΡΗ. Χαφ με χαμηλό κέντρο βάρους, καλή τεχνική αλλά υπολείπεται σε εμπειρίες. Ο Καλαιτζίδης τον χρησιμοποιεί στο βασικό σχήμα από την αρχή της χρονιάς, δουλεύει πολύ μαζί του και τον πιστεύει. Η αδυναμία συμμετοχής του Σανιά θα του δώσει παιχνίδια ειδικά στον πρώτο γύρο.

Δημήτρης Σουνάς: 20 Ετών-Χαφ
Ήδη στην 3η του σεζόν με τους «μεγάλους» ο χαλκιδικιώτης μέσος που θα φοράει και το περιβραχιόνιο. Μεγάλο ταλέντο που παίζει σε πολλές θέσεις με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του τα δυο προηγούμενα χρόνια. Θα είναι από τους παίκτες που θα σηκώσουν μεγάλο βάρος και οι απαιτήσεις πλέον είναι αυξημένες όσο και το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε.

Ηλίας Σταυρόπουλος: 19 Ετών-Δεξί εξτρέμ
Ξεκίνησε εντυπωσιακά και μάλιστα από το πουθενά πέρσι σκορπώντας πολλές ελπίδες. Η ξαφνική υπερφόρτωση και ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός για το δεύτερο μισό. Δούλεψε αρκετά σε ατομικό επίπεδο τους τελευταίους μήνες και ετοιμάζεται για το come back. Ο Καλαιτζίδης δούλεψε πολύ στην τακτική του συμπεριφορά και τον προορίζει για βασικό.

Γιάννης Ντούγκα: 19 Ετών-επιθετικός
Ο Καλαιτζίδης τον πήρε στην προετοιμασία μαζί με άλλους τρεις πιτσιρικάδες από την 2η ομάδα για να συμπληρώνουν τα διπλά. Σύντομα όμως ο 19χρονος με καταγωγή από την Αλβανία κέρδισε πόντους στην εκτίμηση του έλληνα τεχνικού και θα τον δούμε και στο βασικό σχήμα εξαιτίας του ελλιπούς ακόμη ρόστερ. Είναι κάτι σαν άγνωστος Χ αφού δεν έχουμε επαρκές δείγμα γραφής.

Αντι Ρένια: 21 Ετών-Επιθετικός
Επαγγελματίας έγινε πριν από τρία χρόνια αλλά οι συμμετοχές του ήταν σποραδικές. Τον είχαμε συνηθίσει κυρίως στα άκρα αλλά ο Καλαιτζίδης τον χρησιμοποιεί και λόγω ανάγκης στην επίθεση. Ταχύς, εκρηκτικός, σουτάρει με τα δυο πόδια, αλλά και επιρρεπής στους τραυματισμούς ήταν το αγαπημένο παιδί του Αλκαράθ και του Πρόμπιερζ αφού οι ικανότητες δεν του λείπουν. Χρειάζεται διάρκεια και συνεχόμενα παιχνίδια.

Αντώνης Καπνίδης: 22 Ετών-Επιθετικός
Επιστρέφει μετά από χρόνια στον τόπο του εγκλήματος αφού προέρχεται από τις Ακαδημίες του ΑΡΗ. Εχει κάνει το αγροτικό του σε ομάδες όπως τα Γιαννιτσά, ο Αγροτικός Αστέρας, η Νίκη Βόλου, η Δόξα και πέρσι η Καβάλα με την οποία πέτυχε έξι γκολ σε 22 παιχνίδια. Ελλείψει άλλων λύσεων στην επίθεση θα πέσει μεγάλο βάρος στο σκοράρισμα. 

Μίλτος Λιόνης: 24 ετών-αριστερός μπακ
Αν δεν είχε ένα διάστρεμμα μεσοβδόμαδα θα ήταν σίγουρα στο βασικό σχήμα. Μπορεί και πάλι να είναι αντί του Ντούγκα. Ο 24χρονος θεσσαλονικιός υλοποιεί ένα μεγάλο του όνειρο να αγωνιστεί στον ΑΡΗ αφού είναι και αρειανός από μικρός. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αριστερό μπακ όσο και ως χαφ και θα έχει τον ρόλο του μπαλαντέρ.

Προτεινόμενα Άρθρα