Αποτελέσματα=Νέα χορηγία

από AllAboutARIS

Οι άνθρωποι της αεροπορικής εταιρείας Emirates, του βασικού χορηγού της Μίλαν, θέλουν να δουν τον σύλλογο να επιστρέφει στο αγωνιστικό επίπεδο του παρελθόντος, πριν υπογράψουν την ανανέωση του χορηγικού συμβολαίου.

Η παταγώδης αποτυχία των «Ροσονέρι» την περασμένη σεζόν (8οι στο πρωτάθλημα, αποκλεισμός στους «8» στο Κύπελλο και στους «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ) δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικές συνέπειες και στην εμπορική εικόνα του συλλόγου.
Αυτό έχουν επισημάνει στη διοίκηση και οι μεγάλοι χορηγοί και κυρίως η αεροπορική Emirates που διαφημίζεται μέσω της αγωνιστικής φανέλας της ομάδας. Η αραβική εταιρεία έγινε βασικός χορηγός της Μίλαν το 2010 και από τότε δίνει στο σύλλογο 12 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως. Το συμβόλαιο των δύο πλευρών λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και οι συζητήσεις για ανανέωση έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ιδιαίτερη πρόοδος.

Η εταιρεία δεν δείχνει διατεθειμένη να συνεχίσει να πληρώνει το ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό αν η ομάδα δεν αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του ιταλικού πρωταθλήματος. Φυσικά, δεν θέλει να την χάσει από το μεγάλο χαρτοφυλάκιο ποδοσφαιρικών χορηγιών που διαθέτει. Για αυτό και έχει αντιπροτείνει ένα συμβόλαιο που θα στέλνει τα χρήματα της στα ταμεία του συλλόγου μόνο αν εκείνος πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

Ο κρίσιμος μήνας για το ζήτημα αναμένεται να είναι ο Οκτώβριος, όπου έχει προγραμματιστεί  συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Εκεί θα πρέπει να υπάρξει είτε συμφωνία είτε τελική διαφωνία των δύο πλευρών.

Προτεινόμενα Άρθρα