«Επένδυση με πράξεις και όχι πρόλογο»

από AllAboutARIS

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Γαλανού μίλησε για το δύσκολο μονοπάτι που πρέπει να διαβεί ο ΑΡΗΣ και διαβεβαίωσε πως ο γνωστός επιχειρηματίας θα παρέχει τα απαραίτητα κεφάλαια που θα χρειαστεί η ομάδα.

Στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «ΑllAboutARIS on Air» φιλοξενήθηκε ο Περικλής Τράιος. Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Γαλανού ανέλυσε το πλάνο του Ελληνα επιχειρηματία, μίλησε για τα  εγκληματικά λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα τόνισε πως στόχος του κ.Γαλανού είναι να επαναφέρει την ενότητα στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τo δύκολο καλοκαίρι του ΑΡΗ:  «Από τις 25 Μαίου είχαμε καταθέσει την πρόταση μας, και πλέον φτάσαμε στο σήμερα. Η ευχή η δική μας είναι να βρεθεί ένα δισεκατομμυριούχους, να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς να είμαστε δίπλα, αλλά τα δεδομένα τα ξέρετε. Γελάνε και οι πέτρες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ηταν εγκληματικό να δοθεί τόσος χρόνος στον Παναγιώτη Στεφανίδη. Ηταν εγκληματικό που έστειλαν μόνο του τον Σπύρο το Χριστοφορίδη, απέναντι σε ένα ολόκληρο νομικό επιτελείο και τον άδειασαν τον άνθρωπο. Εγιναν εγκληματικά λάθη. Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε, επιτέλους να γίνει υπεύθυνος ο σύλλογος και να σταματήσουν τα εγκλήματα. Τη Δευτέρα περιμένουμε να αναλάβουμε. Ο  στόχος μας είναι το 2016 να είναι η ομάδα στην πρώτη κατηγορία και να βρούμε έναν επενδυτή, που θα πάρει την ομάδα και θα την οδηγήσει εκεί που της αξίζει».

Για το ενδιαφέρον του κ.Γαλανού: «Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή έχει οικονομική δυνατότητα που λίγοι έχουν στη Θεσσαλονίκη.  Λέει ο άνθρωπος εδώ και καιρό ότι δεν τον ενδιαφέρει να παραμείνει στην καρέκλα. Ερχεται στη δύσκολη στιγμή, πάει το καράβι στη Β΄ και μετά πάλι στην Α΄. Στο μεσοδιάστημα θα ψάξουμε όλο το επιτελείο να βρούμε τον άνθρωπο που θα έχει την οικονομική δυνατότητα να οδηγήσει τον ΑΡΗ πιο ψηλά. Αν αυτός βρεθεί, ο κ.Γαλανός την επόμενη μέρα, θα φύγει. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είναι καρεκλοκένταυρος».

Για το τι θα αλλάξει στον ΑΡΗ αν αναλάβει ο κ.Γαλανός: «Θα κάνει πράξεις και όχι πρόλογο. Αυτό που δεν υπήρχε στον ΑΡΗ. Θέλουμε παίκτες υψηλού επιπέδου. Θα γίνει ένα μεταγραφικό φινάλε την επόμενη βδομάδα, για να πάει η ομάδα έτσι όπως πρέπει σε συνεννόηση πάντα με τον κόουτς. Οι παίκτες είναι καχύποπτοι. Λένε ο ΑΡΗΣ δεν πληρώνει(συμβόλαια, νοίκια κ.ο.κ). Αυτό θα αλλάξει».

Για τις ανάγκες της ομάδας στην τρίτη κατηογρία: «Ακουσα από άνθρωπο, ότι η ομάδα θέλει 20.000. Με αυτή την νοοτροπία δεν πάει πουθενά ο ΑΡΗΣ. Τα πράγματα για τη Γ΄ είναι συγκεκριμένα. Σίγουρα ο Γαλανός είναι διατεθειμένος να δοθούν όσα χρειάζονται. Χρειάζονται 100.000-200.000 σε προκαταβολές; Θα τα δώσει. Ο,τι χρειαστεί η ομάδα ο κ.Γαλανός θα το δώσει. Και τώρα, και μέσα στη χρονιά και το επόμενο καλοκαίρι. Φτάσαμε Σεπτέμβρη και η ομάδα έχει δώσει ένα φιλικό. Άφησαν την ομάδα μόνη στο Πράβετς, η διοίκηση φοβόταν να πάει… Εγιναν λάθη εγκληματικά και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Για τις επαφές του κ.Γαλανού με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Δε σταμάτησε ποτέ να μιλάει με τον Καλαϊτζίδη. Μιλάνε καθημερινά και από Δευτέρα πιστεύω ότι θα μιλάνε ακόμα πιο συχνά. Ο κ. Γαλανός τον έχει καθησυχάσει όσο μπορεί. Ξέρει τι χρειάζεται, και από Δευτέρα θα το υλοποιήσει».

Για το νέο ξεκίνημα στη Γ΄ Εθνική: «Ο ΑΡΗΣ πήρε τη πιο σκληρή απόφαση της ιστορίας του. Παράλληλα, όμως και μια λεβέντικη και παλικαρίσια απόφαση, χωρίς να πάρει ΑΦΜ. Μια αρσενική απόφαση, για έναν σύλλογο αρσενικό. Είναι ένα δύσκολο και μαρτυρικό ταξίδι, σε έναν ενδιαφέρον όμιλο, με τέσσερις ομάδες Α΄ Εθνικής. Αλλά θα έχουμε μια δυνατή ομάδα, 4-5000 κόσμο στα εκτός, και όποιος μπορεί, ας μας νικήσει».

Για το αν θα ήθελε ο κ.Γαλανός να συμμετάσχει σε μία σύμπραξη επενδυτών: «Θα το ήθελε, αλλά να μην έρθουν διαχειριστές. Να έρθουν άνθρωποι που θα βάλουν λεφτά. Να εμφανιστούν και να συνδράμουν ουσιαστικά. Όχι να έρθουν να βάλουν 5.000 για να το παίξουν παράγοντες».

Για τους στόχους του κ.Γαλανού: «Μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση της ενότητας στο σύλλογο. Απαξιώθηκαν άνθρωποι, κατέκαψαν τα πάντα, χλεύασαν τους πάντες. Θέλουμε να αλλάξει αυτό.  Ο ΑΡΗΣ πρέπει να πάει σαν μια γροθιά στη δύσκολη αυτή διετία που ακολουθεί. Να είναι ένας ΑΡΗΣ κόσμημα, ενας ΑΡΗΣ ελκυστικός».

Για το αν θα έχει δικαίωμα υπογραφής ο πρόεδρος του Α.Σ τη φετινή χρονιά: «Είναι ένα θέμα που το ξέρουν οι νομικοί καλύτερα και αυτούς εμπιστευόμαστε. Ας ακούσουμε τι θα μας πουν οι δικηγόροι. Δε θέλω να μπω σε νομικά θέματα».

Προτεινόμενα Άρθρα