LIVE από το Αλεξάνδρειο

από AllAboutARIS

Το AllAboutARIS στο Παλέ

Συνέντευξη Τύπου θα παραθέσουν σε λίγη ώρα οι Νίκος Γκάλης και Λευτέρης Αρβανίτης, ενόψει του “Nick Galis Cup” το οποίο θα διεξαχθεί στο Παλέ το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου, παρουσία των ΠΑΟ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάνβιτ.

Το AllAboutARIS βρίσκεται στην αίθουσα Τύπου του Αλεξανδρείου και θα μεταφέρει ζωντανά τα όσα θα δηλώσουν οι δύο άνδρες. Μείνετε συντονισμένοι.

Το λόγο παίρνει πρώτος ο Λευτέρης Αρβανίτης: “Για εμάς ανοίγει μία νέα μπασκετική σεζόν, έχοντας κοντά μας τον Νίκο Γκάλη. Οταν αναλάβαμε ως διοίκηση, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να έρθουμε σε επαφή μαζί του. Να τον τιμήσουμε σε μία πολύ μεγάλη εκδήλωση, η οποία έγινε πέρυσι, αντάξια του μεγαλείου του Νίκου, αλλά και του ΑΡΗ. Είχαμε θέσει και άλλα ζητήματα όπως αυτό που θα ανακοινώσουμε σήμερα. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο τουρνουά. Συλλογικά στην Ελλάδα κανένας δεν έχει κάνει τέτοιο τουρνουά. Είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό event στην Ελλάδα, Ο κόσμος έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά, να το αγκαλιάσει και να δείξει την αγάπη του στον Νίκο.

Είναι η δεύτερη εκδήλωση στα πλαίσια των 100 χρόνων, μετά από την πρώτη που είχε κοινωνικού χαρακτήρα. Ακολουθεί αυτή του Μουσείου του ΑΡΗ, την έχει προχωρήσει ο κ. Ράσογλου και μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε κάτι και από αυτό”.

Ο λόγος στον Νίκο Γκάλη: “Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Ολοι βλέπουμε πως γίνεται μία προσπάθεια για να γίνει ο ΑΡΗΣ όπως παλιά, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο και δεν γίνεται χωρίς τον κόσμο. Ο πρόεδρος με είπε για το τουρνουά και δεν είχα καμία αντίρρηση να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Είναι τιμή για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες που θα τιμήσουν εμένα και τον ΑΡΗ. Και αυτοί νοσταλγούν τις παλιές εποχές που ήμασταν μαζί μέσα στο γήπεδο.

Θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου στο τουρνουά αλλά και μέσα στη χρονιά. Αγαπούν την ομάδα και σε αυτές τις στιγμές με την προσπάθεια που γίνεται, πιστεύω πως όλοι θα στηρίξουν την ομάδα”.

Για το αν το τουρνουά θα καθιερωθεί: “Αυτός είναι ο στόχος. Το θέλουμε αυτό. Το υποσχεθήκαμε στον Νίκο και υλοποιούμε τις υποσχέσεις απέναντι του. Μας βοηθάει τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά”.

Για τα διαρκείας και τον στόχο των 3 χιλιάδων που έθεσε ο Νίκο0ς Γκάλης, ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε: “Ο κόσμος μπορεί να κάνει αυτό το ρεκόρ. Πάμε πολύ καλά. Φτάσαμε τα 800 χωρίς αυτά των συνδέσμων. Από εβδομάδας θα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε στο Facebook την αντίστροφη μέτρηση για τα 3 χιλιάδες διαρκείας. Είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδίσει ο κόσμος του ΑΡΗ”

Για την συνεισφορά του Γκάλη στο θέμα της ΦΙΜΠΑ, ο πρόεδρος της ΚΑΕ δήλωσε: “Και μόνο ότι βρίσκεται κοντά μας, έγινε θέμα σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Βοηθάει η παρουσία του και ανοίγουν όλες οι πόρτες. Για το θέμα της ΦΙΜΠΑ είχαμε τελειώσει πολλές υποθέσεις μόνοι μας, αλλά βοήθησε και σε αυτόν τον τομέα”.

Για την αντίδραση του κόσμου στην ενασχόληση του με τον ΑΡΗ: “Εχουμε άμεση ανταπόκριση και όλα είναι θετικά”.

Για τις προοπτικές του ΑΡΗ αγωνιστικά και την Εθνική ομάδα: “Δεν έχουμε ακόμα εικόνα, αλλα γίνεται μία προσπάθεια. Στόχος είναι φυσικά να πρωταγωνιστήσει. Μπορεί να φτάσει ψηλά. Θέλει προσοχή στους “16” γιατί οι αγώνες είναι πιο δύσκολοι και φυσικά χρειάζεται τύχη για να προχωρήσεις παραπάνω. Μπορούμε να το κάνουμε”.

Για το γεγονός ότι ασχολήθηκε τώρα με την ομάδα“Δεν θα αναφερθώ σε προηγούμενες διοικήσεις. Είδα την προσπάθεια της τωρινής και πιστεύω πως αυτό έπαιξε ρόλο για μένα. Είναι γνήσιοι”.

Για τα βήματα προόδου της ΚΑΕ ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε: “Δύο χρόνια παλεύουμε με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δίνουμε τη μάχη μας όσο μπορούμε καλύτερα. Τώρα πλέον πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς με το άρθρο 99. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά και στον αγώνα αυτό πρέπει να γίνει συμμέτοχος και ο κόσμος. Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης και μεγάλος επενδυτής της ομάδας”.

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου