Διαφωνία για το άρθρο 99

από AllAboutARIS

Οι νομικοί της πλευράς ΚΜΑ και Α.Σ το θεωρούν καμένο χαρτί ενώ η αντίστοιχη του Λάμπρου Σκόρδα μονόδρομο για την εξασφάλιση προστασίας από τους πιστωτές.

Ένα σημείο πάνω στο οποίο υπήρξαν αρκετές αναφορές ήταν η προσπάθεια της ΠΑΕ Άρης για υπαγωγή στο άρθρο 99, με τους νομικούς και των δύο πλευρών να επιχειρούν από την μία πλευρά να το αποδομήσουν ως επιχείρημα, ενώ η αντίδικοι επιχείρησαν να το παρουσιάσουν ως προσπάθεια για επαρκές πλάνο βιωσιμότητας.

Αφενός από την πλευρά τους οι νομικοί του Α.Σ. και της Κ.Μ.Α. ανέφεραν τους λόγους για τους οποίους η δικαστής είχε απορρίψει και τις δύο αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, τονίζοντας ότι είχε εκτιμηθεί ως προσχηματική, ενώ όπως διάβασαν στο νομικό πόνημα της τότε προέδρου είχε φανεί ότι υπήρχε διαφοροποίηση των στοιχείων δολίως και όχι από ανθρώπινο λάθος.

Στην αντίπερα όχθη, οι νομικοί εκπρόσωποι του Λάμπρου Σκόρδα επεσήμαναν ότι είχε κατατεθεί η αίτηση με στόχο να επιτευχθεί η βιωσιμότητα της ΠΑΕ, προσθέτοντας ότι θα επιχειρούσαν και πάλι μία αντίστοιχη προσπάθεια σε βάθος χρόνου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προεξοφληθεί η επιτυχία της αίτησης.

Προτεινόμενα Άρθρα