Νίκη στη Premier League μετά από 16 χρόνια για την Λιντς

από Γιώργος Γκάτος

Μετά από 16 χρόνια το Elland Road φιλοξένησε αναμέτρηση της κορυφαίας κατηγορίας στην Αγγλία και οι παίκτες του Μπιέλσα έδωσαν παράσταση κόντρα στη Φούλαμ.

Την πρώτη αγωνιστική η Λιντς πίεσε την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και έχασε τον βαθμό στο τέλος (4-3), ωστόσο εντός έδρας πήρε τους πρώτου της βαθμούς αν και καρδιοχτύπησε.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κόστα με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης… έκλεψε την παράσταση πριν το τέλος του ημιχρόνου, καθώς είδε ένα πέναλτι που δεν υπήρχε πάνω στον Μπράιαν και ο Μίτροβιτς (34′) ισοφάρισε. Η Λιντς ωστόσο πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια καθώς ο Κλιχ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι 7′ μετά έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη ο Πάτρικ Μπάμφορντ μέσα σε επτά λεπτά (50′-57′) σκόραρε με ωραίο πλασέ και έδωσε ασίστ στον Κόστα που πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση για το 4-1 της Λιντς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν.

Η Φούλαμ εκμεταλλεύτηκε μετά το 4-1 πως τα “παγώνια” επαναπαύτηκαν και κατάφερε να μειώσει σε 4-3 με σκόρερ τους Ρέιντ και Μίτροβιτς (62′-67′) αλλά δεν μπόρεσε στα εναπομείναντα λεπτά να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Προτεινόμενα Άρθρα