«Δεν υπάρχει διχασμός, είναι μόνος του»

από AllAboutARIS

«Πρέπει όλοι να συστρατευτούμε για το καλό του ΑΡΗ, προκειμένου να τον αποβάλλει κάποτε το σύστημα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στον «Libero» 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS on Air» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Ορφανίδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας και άλλοτε μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ,σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΑΡΗ, μίλησε για το ποια μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική λύση για την επόμενη μέρα της ομάδας, ενώ τόνισε ότι με πρόεδρο τον Λάμπρο Σκόρδα δε μπορεί να υπάρξει μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις τελευταίες εξελίξεις: «Είμαστε καλά στην υγεία μας, αλλά γενικά δεν είμαστε καλά . Βλέπουμε έναν άνθρωπο που βάθληκε να πάει τον ΑΡΗ εκεί που δεν περίμενε κανείς. Βέβαια, έχουμε κι εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης που του επιτρέπουμε ακόμα να ασχολείται με τα κοινά της ομάδας. Ο κ. Σκόρδας θεωρεί τον ΑΡΗ με 100 χρόνια μαγαζί του. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Απλά θα γίνει είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο».

Για την απόφαση του δικαστηρίου: «Δε μπορώ να διανοηθώ την απόφαση του δικαστηρίου. Καταδικάζει ένα σύλλογο  που έχει αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Δεν γίνεται όλος ο κόσμος του ΑΡΗ να τρέχει για έναν άνθρωπο. Η κ.Εμμανουηλίδου είχε να εξετάσει μια υπόθεση πολύπλευρη. Πως πήρε μια απόφαση υπέρ ενός ανθρώπου που έχει «φέσια» παντού; Υπάρχει μια ανακολουθία. Πως θα σταθεί η ομάδα στη Β΄ κατηγορία; Ποιος επιχειρηματίας διαφημιστεί σε αυτήν την εταιρία υπό αυτές τις συνθήκες;. «Η απόφαση που βγήκε έπρεπε να βγει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επρεπε το δικαστήριο να εξετάσει αν μπορεί και έχει τους οικονομικούς πόρους που υποσχέθηκε.  Το οξύμωρο της υπόθεσης βέβαια, είναι ότι όλος ο κόσμος των δικαστηρίων τον ξέρει».

Για το τι θα έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Σκόρδας: «Εχει μπει σε ένα κυκεώνα προβλημάτων που θα ακολουθήσουν. Όλα θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν οποιαδήποτε στήριξη στο πρόσωπο του. Χθες στο «Κλ.Βικελίδης» δεν ήταν  μόνο οργανωμένοι. Εγω προσωπικά καλώ όλο τον κόσμο να συστρατευτεί με αυτήν την προσπάθεια. Ολοι καταλάβαμε ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να αρχίσει και πάλι από το μηδέν για να καθαρίσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λύσει. Πρέπει να βρει τρόπο να διευθετήσει τα δικά του θέματα, τα οικονομικά και τα αγωνιστικά. Ποιος άνθρωπος θα έρθει στην ομάδα; Εχει δηλώσει ότι έχει αφήσει ένα άνοιγμα μεγάλο στην ΠΑΕ, έχει χρεώσει το Δημόσιο, τότε με ποια λογική επικαλείται ότι θα βρει λύση;»

Για το αν μπορεί να ενδιαφερθεί κάποιος για την ομάδα υπό αυτές τις συνθήκες: «Δεν είναι δυνατόν να μπούμε σε μια διαδικασία να λασπώσουμε ότι έχουμε κάνει τόσα χρόνια στις ζωές μας για να χτίσουμε τις περιουσίες μας. Και να δείχναμε ενδιαφέρον θα μπλέκαμε σε μια δύνη δικομανίας από τον κύριο Σκόρδα. Πλέον έχει μείνει αυτός και ο εαυτός του. Δεν έχει αφήσει δέντρο που να μην κάνει μήνυση. Προσπαθούμε μέσω της αγάπης που έχουμε για το σύλλογο, αλλά ποιος θα έρθει να μπει σε αυτή τη διαδικασία;»

Για την προσπάθεια της διοίκησης Στεφανίδη: «Κανένας Αρειανός δε θέλει την ομάδα σε αυτές τις κατηγορίες. Επρεπε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για αγωνιστεί η ομάδα στη Β΄, αλλά από τη στιγμή που πάλεψε ο κ.Στεφανίδης και δεν τα κατάφερε, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Για τι θα έπρεπε κανονικά να γίνει: «Ο ΑΡΗΣ κάποτε θα πρέπει να περάσει σε ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτά με την «ΚΜΑ» πρέπει να τελειώσουν. Δεν πάει άλλο. Τα ονόματα τα δικά μας έγιναν αναλώσιμα, και αυτό μας κούρασε. Εμείς είπαμε ότι θα βοηθήσουμε να βρεθεί κάποιος για να βάλει χρήματα στον ΑΡΗ. Να βοηθήσουμε, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για να έρθει κάποιος πολύ μεγαλύτερου αναστήματος από εμάς».

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα: «Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον άνθρωπο. Υπάρχει μια επιτροπή στο γήπεδο με απόφαση του Δ.Σ του Ερασιτέχνη. Δεν είναι κατάληψη. Για να μη μπερδευόμαστε. Για να φτάσει σε σημείο η μαμά του συλλόγου να απορρίψει το παιδί της, φανταστείτε που φτάσαμε. Πρέπει όλοι να συστρατευτούμε, και να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αυτόν τον άνθρωπο».

Για το τι ομάδα μπορεί να φτιάξει ο κ. Σκόρδας: «Θεωρείται πλέον αυτονόητο και όχι μόνο από μένα, ότι όποιος έρθει στην ομάδα τώρα, θα είναι ανεπιθύμητος, Ποιος σοβαρός παίκτης θα έρθει στην ομάδα με αυτές τις συνθήκες;»

Για το διχασμό που υπάρχει:  «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διχασμός. Είμαστε όλοι και ένας».

Για την ευκαιρία του ΑΡΗ για ένα νέο ξεκίνημα: «Ηταν μια ευκαιρία για τον ΑΡΗ να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν. Πλέον είμαστε στο υπό του μηδενός. Ουκ ολίγες ομάδες το έχουν κάνει. Αν ο ΑΡΗΣ δεν έχει αυτόν τον άνθρωπο, θα ήταν γωνία μαγαζί»

Για την άποψη που έχει για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Τον κ. Καλαϊτζίδη δεν τον ήξερα. Εχω επαφές τον τελευταίο καιρό, και σίγουρα μιλάμε για έναν άνθρωπο μορφωμένο, με δηλώσεις και πράξεις που ανταποκρίνονται στο 100% του προβλήματος που έχει ο ΑΡΗΣ. Φάνηκε ότι ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να οργανώσει την ομάδα. Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ βρήκε έναν άνθρωπο που μαζί του θα μπορούσε από την αρχή να ξεκινήσει με γερές βάσεις. Κατάφερε όμως και αυτόν να τον διώξει. Και το οπαδικό στοιχείο, και οι απλοί φίλοι της ομάδας και εμείς το σεβόμασταν. Και να μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια από τις πολλές καλές επιλογές του Παναγιώτη Στεφανίδη. Είναι ένας δίκαιος άνθρωπος, αυτό κατάλαβα από το λίγο που τον ξέρω».

Για τη στάση του κόσμου: «Θα μας αναγκάσει να μην στηρίζουμε την ομάδα. Δε γίνεται μια ζωή να τον στηρίζεις. Πρέπει κάποτε ο κόσμος με τη  συμπεριφορά του να καταδείξει το πρόβλημα. Πρέπει να δείξουμε ότι είναι μόνος του, για να τον αποβάλλει κάποτε το σύστημα. Πιστεύαμε ότι φτάσαμε τον πάτο, αλλά πλέον σκάβουμε κάτω από τον πάτο».

Για το μέλλον του ΑΡΗ: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε να λείπει από τη Λίγκα ο ΑΡΗΣ. Μια ομάδα με 10.000 διαρκείας και ένα γήπεδο στολίδι. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε, δεν έχει χαθεί τίποτα. Μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις επιστροφής του ΑΡΗ, ξέροντας ότι τα λεφτά που θα μπαίνουν θα έχουν μια φύση επενδυτική, και όχι για να καλύψουν παλιά χρέη».

Προτεινόμενα Άρθρα