Και τώρα τρέχουμε

από AllAboutARIS

Οι προτεραιότητες και η άμεση ανάγκη για ρευστό ώστε να… τρέξουν σημαντικά ζητήματα.

Το μεγάλο βάρος από σήμερα πέφτει στις πλάτες του ερασιτέχνη που θα αναλάβει να συστήσει το καινούργιο τμήμα ποδοσφαίρου και φυσικά να το.. τρέξει έχοντας… απέναντί του την πίεση του χρόνου με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Μεγάλη η ευθύνη και παράλληλα ιδιαίτερα μεγάλος ο όγκος των προς διευθέτηση θεμάτων. Προπονητής, παίκτες, μεταγραφές, έσοδα, τηλεοπτικά είναι μόνο μερικά από αυτά που θα κληθεί να χειριστεί ο ερασιτέχνης μέχρι να βρεθεί αυτός που θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει το τμήμα και φυσικά να πάρει όλη την ευθύνη. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε τα βασικότερα.

Σύσταση επιτροπής: Είναι αυτή που θα αναλάβει τις πρώτες μέρες να.. τρέξει το νεοϊδρυθέν τμήμα αμειβομένων αθλητών που θα στεγάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θα είναι τεσσάρων ή πέντε ατόμων και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα απαρτίζεται από τους Όμηρο Φωτιάδη, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Κώστα Κωνσταντινίδη και Σπύρο Χριστοφορίδη που θα ασχολείται με το νομικό κομμάτι. Αναζητείται ο 5ος που να έχει σχέση και με το αντικείμενο και να είναι μια προσωπικότητα του ΑΡΗ.  

Παραμονή προπονητή: Το πρώτο μέλημα της νέας επιτροπής θα είναι η παραμονή του Δημήτρη Καλαιτζίδη στον πάγκο, πρόσωπο που τυγχάνει καθολικής αποδοχής. Ήδη έχουν γίνει δυο ραντεβού μαζί του στα οποία επανέλαβε αυτά που λέει συνεχώς για πλάνο διετίας, όραμα και οικονομικές εγγυήσεις ώστε να μείνει ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ.

Διατήρηση ρόστερ-μεταγραφές:Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, αυτοί οι 15 επαγγελματίες του ρόστερ από σήμερα μένουν αυτοδικαίως ελεύθεροι και άρα μπορούν να πάνε σε όποια ομάδα επιθυμούν. Ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν δεχθεί κρούσεις από ομάδες και υπάρχει ο κίνδυνος ο Αρης να χάσει το σύνολο του ρόστερ και να ψάχνει τέλη Αυγούστου να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή.

Σαφάρι για έσοδα: Ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί άμεσα ένα ποσό για τους παίκτες και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν αφού το τηλεοπτικό και τα νέα διαρκείας είναι λύσεις μελλοντικές. Ένα ποσό θα μείνει από τα χρήματα του Διούδη που θα εισπραχθούν  ως την Παρασκευή αλλά δεν φτάνει. Το κύριο μέλημα είναι η σύμβαση για το τηλεοπτικό αφού στη Γ΄ Εθνική δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση και ο ΑΡΗΣ μπορεί μόνος του να το διαπραγματευτεί εξασφαλίζοντας ένα συμβόλαιο που θα τον βοηθήσει να βγάλει τη χρονιά.

Εξεύρεση χρηματοδότη: Ο ΑΡΗΣ απαλλαγμένος από χρέη του παρελθόντος γίνεται αυτομάτως ελκυστικός. Αν όχι άμεσα, τουλάχιστον του χρόνου εφόσον επιστρέψει άμεσα «καθαρός» στη Football League. Οι μνηστήρες λογικά θα είναι πολλοί και ήδη ακούγονται ονόματα όπως Γαλανός, Αρβανιτίδης κτλ. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο όσοι βοηθήσουν χρηματικά τώρα το τμήμα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους άρα και μετοχές της νέας ΠΑΕ.

Προτεινόμενα Άρθρα