«Ο Αγροτικός πήρε ΑΦΜ»

από AllAboutARIS

Ο γνωστός νομικός, Βαγγέλης Χατζηιωάννου μίλησε για όλα τα νομικά θέματα του ΑΡΗ και ξεκαθάρισε πως με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να φτιαχτεί η νέα ΠΑΕ για τους "κιτρινόμαυρους" χωρίς να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Ο νομικός, Βαγγέλης Χατζηιωάννου μίλησε στον “Arena fm” για όλα τα νομικά θέματα του ΑΡΗ και ξεκαθάρισε πως με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να φτιαχτεί η νέα ΠΑΕ για τους “Κίτρινους” χωρίς να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου:

Για το αν έχουν ευθύνη για τα παλιότερα χρέη τα τρία άτομα που θα λύσουν την εταιρεία:
“Τα μέλη των προσωρινών διοικήσεων έχουν ευθύνη μόνο για τον χρόνο της θητείας τους. Κάθε διορισμένη διοίκηση έχει ευθύνη για τον χρόνο που έχει οριστεί. Αυτοί οι κύριοι που θα βάλουν τα σπίτια τους μπροστά για τον Άρη θα έχουν ευθύνη για το διάστημα των λίγων ημερών”.

Για το αν μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία βαρύνονται οικονομικά:
“Η άποψη μου είναι ότι εφόσον ακολουθεί νόμιμη διαδικασία και αυτά τα άτομα εξουσιοδοτηθούν νόμιμα από τους μεγαλομετόχους, από την ΚΜΑ και τον Α.Σ δεν θα υπάρξει κανένα θέμα ευθύνης. Αυτοί είναι μεγαλομέτοχοι και αν δώσουν την εντολή δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Όμως πρέπει να γίνει απολύτως νόμιμα. Υπάρχουν κόντρες και πρέπει έξω από την ομάδα και πρέπει να γίνει σωστά η διαδικασία. Πρέπει να γίνουν δύο γενικές συνελεύσεις και με συγκεκριμένες εξουσιοδοτήσεις”.

Για το αν βαρύνεται η διοίκηση Στεφανίδη:
“Ως διορισμένη διοίκηση βαρύνεται για τον χρόνο της θητείας της. Οι δηλώσεις στην Β’ είναι μέχρι τις 28. Είχα την εντύπωση πως ο Άρης την είχε κάνει. Αν δεν την έχει κάνει δια σιωπηρής αποδοχής ο Άρης δεν θα κάνει δήλωση. Εφόσον δεν έχει υποβάλει δήλωση δεν συμμετέχει. Το πρόβλημα θα ήταν αν υπήρχε δήλωση και έπρεπε κάποιος να την ανακαλέσει”.

Για το αν ομάδα Β’ εθνικής πρέπει να δηλώσει αποχώρηση από το κύπελλο 3 μέρες πριν:
“Συγκεκριμένη διάταξη δεν υπάρχει απλά το θέμα δημιουργήθηκε με την διαμάχη Βόλου – Λάρισας. Είδαμε πως η τύχη το έφερε και κληρώθηκαν αυτές η δύο ομάδες μεταξύ τους. Είπε η ΕΠΟ πως τρεις μέρες νωρίτερα η Λάρισα πρέπει να είναι ΠΑΕ. Παραίτηση ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει. Όμως, πρέπει να γίνει παραίτηση γιατί δεν γίνεται να πάει μόνο η Καλαμαριά. Υπάρχει και πρόστιμο”.

Για τις διαδικασίες που έγιναν στον Αγροτικό Αστέρα:
“Πριν από δύο μήνες ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης που είναι πετυχημένος επαγγελματίας και λαχείο για τον Αγροτικό Αστέρα μου έδωσε την άδεια να προχωρήσω για την σύσταση της νέας ΠΑΕ παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε παλιά. Αντιμετωπίσαμε μια αρνητικότητα από τις αρμόδιες ΠΑΕ παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε νομιμότητα στην αρνητικότητα αυτή. Έτρεξα τις διαδικασίες  και πολλοί λίγοι συμφώνησα μαζί μου. Ήδη από προχθές 20 του μηνός έχουν βγει οι αποφάσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έχει αποφασιστεί η νέα ΠΑΕ του Αγροτικού Αστέρα και ήδη γίνονται οι διαδικασίες για νέο ΑΦΜ.

Αυτά είναι σε απάντηση όσων αμφισβήτησαν. Υπάρχουν έγγραφα και ήδη πάει για δημοσίευση η νέα ΠΑΕ. Το ουσιαστικό βήμα έχει γίνει, έχει πάρει ο Αγροτικό Αστέρας ΓΕΜΗ και το ΑΦΜ είναι διαδικαστικό. Πήγα τα χαρτιά στην ΕΠΟ και στην ΕΠΑΕ και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Θα πάει και η Λάρισα σήμερα να τρέξει το θέμα. Θα λέγεται Αγροτικός Αστέρας 1932 ΠΑΕ και προέρχεται από τον ερασιτέχνη. Η ΚΑΕ ΑΕΚ είχε και αυτή το ίδιο πρόβλημα. Η ΠΑΕ βέβαια, δεν το είχε γιατί είχε και τον Μελισσανίδη και τελείωσε την εκκαθάριση. Όταν έπεσε η ΑΕΚ πίεσαν τους πολιτικούς, άλλαξαν τον νόμο και τον έκαναν τρεις μήνες για να παίξει η ομάδα στην Γ’ εθνική”.

Για την αμφισβήτηση που υπήρχε από πολλούς νομικούς:
“Υπάρχει εδώ ένα μεγάλο πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο πουλάει πολύ και όλοι θέλουν να αναδειχθούν. Συνάδελφοι που μπορεί να είναι κορυφή στο είδος τους κάνουν δηλώσεις για θέμα που δεν ξέρουν και εκτίθενται. Στο τομέα μας πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση της εξειδίκευσης. Επειδή το ποδόσφαιρο πουλάει πολύ όλοι θέλουν να έχουν γνώμη για τα πάντα. Αυτό είναι λανθασμένη άποψη και μιλάω για όλες τις ομάδες και όλους τους συναδέλφους”.

Για τους δικηγόρους των ομάδων της Θεσσαλονίκης:
“Ιδίως οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν έχουν εξειδικευμένους δικηγόρους επειδή δεν πληρώνουν αυτά που πρέπει. Δεν πληρώνουν 10.000 έναν δικηγόρο και κρίνουν με βάση τις ομάδες που υποστηρίζουν. Ο καθένας έχει την διαδρομή στον χώρο και ανάλογα κρίνεται. Εγώ ρωτάω και διαβάζω κάθε μέρα για να μην εκτεθώ. Σήμερα θα ρωτήσω στην ΕΠΟ και θα μάθω πάλι”.

Προτεινόμενα Άρθρα