«Ο λόγος στους μεγαλομετόχους»

από AllAboutARIS

Ο Κοινωνία Μελών ΑΡΗ αποφάσισε Γ’ Εθνική αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα ο ΑΡΗΣ «κολλάει» στα διαδικαστικά.

Ο νομικός του Ερασιτέχνη, Σπύρος Χριστοφορίδης, φιλοξενήθηκε στο «AllAboutARIS ON AIR» και τον «Libero 107,4» και εξήγησε τι πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ από τη στιγμή που η νυν διοίκηση της ΠΑΕ δεν προχωρά σε ανάκληση συμμετοχής της ομάδας στο κύπελλο αλλά δεν βρίσκονται και άνθρωποι διατεθειμένοι να αναλάβουν μία διοίκηση ολίγων ημερών για να κάνουν αυτό και μόνο.

«Αν δεν το κάνει η ΠΑΕ θα αναζητηθούν λύσεις αλεξιπτωτιστικές. Θα το κάνουν οι μέτοχοι, εκ των οποίων ο ένας έχει αποφασίσει. Εχω ζητήσει ήδη να κάνει ο Ερασιτέχνης έκτακτο διοικητικό συμβούλιο σήμερα ώστε αν δεν ανακαλέσει η διοίκηση θα ανακληθεί με πρακτικά διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ και γενικής συνέλευσης της ΚΜΑ. Όχι ότι είναι πιο δόκιμη λύση. Όταν υπάρχει όμως διάσταση απόψεων μεταξύ μεγαλομετόχων και διοίκησης κινούνται οι μεγαλομέτοχοι».

Για το αν υπάρχει πρόθεση παραίτησης από τη διοίκηση Στεφανίδη είπε: «Αναγνωρίζει ότι κάποια πράγματα που περίμενε πήγαν αλλιώς. Δεν παραιτείται πάντως. Εφόσον βέβαια η ομάδα δηλωθεί στη Γ’ δεν τίθεται κανένα θέμα. Ο ρόλος της διοίκησης επί της ουσίας είναι διακοσμητικός».

Για το τι συμβαίνει αν δηλωθεί η ομάδα ως την Τρίτη (που λήγει η διορία) στη Γ’ Εθνική: «Η ομάδα εφόσον δηλωθεί ως την Τρίτη στη Γ΄Εθνική η ΠΑΕ τίθεται αυτοδικαίως σε εκκαθάριση. Λύνονται τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, του προπονητή αλλά και του υπαλληλικού προσωπικού».

Διευκρίνισε επίσης ότι για να οριστούν εκκαθαριστές πρέπει να γίνει γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ κατέληξε στη διαπίστωση ότι «η δήλωση συμμετοχής στο κύπελλο δημιούργησε στον ΑΡΗ πρόβλημα και τώρα είμαστε στο πουθενά».

Προτεινόμενα Άρθρα