Αν ισχύει… το σκέφτονται

από AllAboutARIS

Το παράδειγμα της εκκαθάρισης του Αγροτικού Αστεέρα βάζει σε σκέψεις τους κίτρινους για συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική και ένα "καθαόο" ΑΡΗ. Τι λέει η ΠΑΕ και ποια η προϋπόθεση που θέτει.

Νέα δεδομένα στην προοπτική συμμετοχής του ΑΡΗ στην Γ΄ Εθνική – εφόσον αυτή από τους θεσμικούς φορείς-  και στην διαδικασία της εκούσιας εκκαθάρισης που την ακολουθεί προκύπτουν από την υπουργική απόφαση που πάρθηκε ύστερα από συνεννόηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ΕΕΑ και αποκάλυψε χθες στον «Arenafm» ο γνωστός νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου που χειρίστηκε την υπόθεση του Αγροτικού Αστέρα που πήρε το σχετικό ΟΚ από την επιτροπή και έκανε ήδη αίτηση στο ΓΕΜΗ για νέο καθαρό ΑΦΜ της ομάδας του Ευόσμου παρότι δεν έχει ολκληρωθεί η εκκαθάριση.

Για τον ΑΡΗ αυτό είναι εξόχως σημαντικό αφού ένας από τους φόβους που λειτουργούσε αποτρεπτικά για την Γ΄ Εθνική είναι οι σχεδόν βέβαιες αιτήσεις τριτανακοπών που έχουν δικαίωμα να κάνουν Σκόρδας, Ζαμπέτας, Αθανασιάδης μπλοκάροντας την εκκαθάριση με κίνδυνο να μην περατωθεί ποτέ. Με την απόφαση, εφόσον φυσικά μπορει να αξιοποιηθεί από τον ΑΡΗ και συνεχίσει να έχει ισχύ για τις ΠΑΕ και ΚΑΕ που τελούν υπό εκκαθάριση, ανοίγει ο δρόμος και δημιουργούνται νέα δεδομένα που θα πέσουν στο τραπέζι στην καθοριστική σύσκεψη όλων των φορέων του ΑΡΗ το βράδυ της Δευτέρας.

Ήδη η είδηση αυτή έφτασε στα αυτιά και της διοίκησης που έψαχνε χθες να μάθει αν ισχύει η περίπτωση του Αγροτικού Αστέρα και αν ναι αν μπορεί να ακολουθήσει και ο ΑΡΗΣ τον ίδιο δρόμο. Είναι εξαιρετικά πιθανό δηλαδή, εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τη Δευτέρα, ο Παναγιώτης Στεφανίδης να συναινέσει στην απόσυρση της συμμετοχής από το πρωτάθλημα της Football League στη συνάντηση της Δευτέρας αφού .

Η προϋπόθεση

Με μια όμως βασική προϋπόθεση όπως αφήνει να εννοηθεί. Να μην είναι αυτός που θα οδηγήσει την εταιρία σε λύση και εκκαθάριση. Ο λόγος; Πολύ απλά για να μην είναι αυτός εναντίον του οποίου είναι πολύ πιθανό να στραφούν όσοι έχουν έννομο συμφέρον, ως ο τελευταίος νόμιμος εκπρόσωπος, που θα κουβαλάει και τα χρέη όλων των διοικήσεων (μπορούν να κινηθούν εναντίον του για δόλια πτώχευση). Αυτοί μπορεί να είναι οι πρώην παράγοντες της ομάδας που θίγονται, οποιοσδήποτε πιστωτής της ομάδας ή ακόμη και οι παίκτες του νυν ρόστερ που υπέγραψαν συμβόλαιο και μπορούν να διεκδικήσουν διαφυγόντα κέρδη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι θεσμικοί φορείς του ΑΡΗ, εφόσον στη κρίσιμη σύσκεψη της Δευτέρας αποφασίσουν Γ΄ Εθνική, θα πρέπει να βρουν και τα τρία άτομα που θα αντικαταστήσουν τη διοίκηση Στεφανίδη. Είναι μια πολύ σημαντική προϋπόθεση που οφείλουμε να την καταθέσουμε γιατί θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Πρόεδρος της ΠΑΕ θα εμμείνει στη θέση του για τη συμμετοχή στη Football League όπως άλλωστε δήλωσε ξεκάθαρα προχθές. 

Προτεινόμενα Άρθρα