Ισχυρές πιέσεις στη διοίκηση

από AllAboutARIS

Ο Ερασιτέχνης και η ΚΜΑ ασκούν πιέσεις στην διοίκηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και αν μπορεί να… τρέξει την συμμετοχή στη Football League ώστε να μην χάνεται κι άλλος χρόνος.

Από χθες με την τοποθέτηση μετά από αρκετές μέρες του Προέδρου του ερασιτέχνη Χάρη Παπαγεωργίου κατέστη σαφές ότι η ιδέα για συμμετοχή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική όχι μόνο πλέον δεν είναι ένα θέμα ταμπού αλλά ίσως αρχίζει να κερδίζει πόντους τόσο στους κόλπους του Α.Σ όσο και σε αυτούς της ΚΜΑ. Ο Πρόεδρος του Α.Σ ξεκάθαρα χθες πέταξε το μπαλάκι στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναγιώτη Στεφανίδη ώστε να αναλάβει τις ευθύνες και να ξεκαθαρίσει τη θέση του: «Είμαστε μεγαλομέτοχοι όμως τον πρώτο λόγο το έχει η ΠΑΕ και η ΚΜΑ.Η ΠΑΕ οφείλει να κινηθεί, θεσμικά έχει το πρώτο λόγο και ο κ. Στεφανίδης θα πρέπει ακόμα και αν δεν μπορεί να δηλώσει αδυναμία. Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τον σύλλογο» τόνισε χαρακτηριστικά στον «Arena» αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο της Γ΄ Εθνικής εφόσον η ΠΑΕ δηλώσει αδυναμία.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί επίσης ότι άνθρωποι του ερασιτέχνη επικοινώνησαν χθες με την ΕΠΟ για να αποσαφηνίσουν αν ο ΑΡΗΣ έχει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική και η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Η πιο σύντομη διαδικασία που τους υποδείχθηκε μάλιστα ήταν η εξής: Η αίτηση συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική στην επιτροπή της ΕΠΟ που είναι αρμόδια να γίνει αφού πρώτα γίνει εκ μέρους της ΠΑΕ η δήλωση άρσης της συμμετοχής στη Football League που θεωρείται ως προϋπόθεση. Θεσμικά ασφαλώς και υπάρχει και άλλος τρόπος (μέσω Γ.Σ μετόχων αλλά είναι χρονοβόρος και ο ΑΡΗΣ δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου).

Το νήμα των εξελίξεων το κρατούν πλέον ΠΑΕ και ΚΜΑ και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση της διοίκησης και της δυνατότητάς να πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει στη Football League και ειδικά στις αυξημένες ανάγκες ως τα τέλη του μήνα που θα υπάρξει σταθερή χρηματοροή.

Χθες ο Παναγιώτης Στεφανίδης δήλωνε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτή την πίεση και άφηνε να εννοηθεί ότι εφόσον του υποδειχθεί ο αντικαταστάτης που θα πάρει πάνω του την ευθύνη να… ρίξει την ομάδα στην Γ΄ Εθνική δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραιτηθεί. Όχι όμως να το κάνει από μόνος του….

Προτεινόμενα Άρθρα