Ο "τεχνοκράτης" Κώνστας και τα… πρότζεκτ για τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Μεταξύ άλλων, ο Κώνστας έχει μιλήσει με καλά λόγια για τον Βλάση Τσάκα, με τον οποίο είχει συνεργασία

Από την περασμένη εβδομάδα, όταν και έκανε λόγο για ύπαρξη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μπορεί να διαθέσει στον ΑΡΗ, ο Θανάσης Κώνστας επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο. Χθες, ο επιχειρηματίας παρουσίασε εγγυητική επιστολή τράπεζας του εξωτερικού και, πλέον, οι θεσμικοί φορείς των “κίτρινων” ψάχονται, προκειμένου να δουν πόσο αξιόπιστη είναι η πρότασή του.

Το AllAboutARIS αναζήτησε μέρος του “παρελθόντος” των δηλώσεων του πρώην αντιπροέδου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με τον Λάμπρο Σκόρδα. Ενδιαφέρον, παρουσιάζουν τα Business Plans, που έχει παρυσιάσει για την ομάδα, όπως και η συνεργασία του με τον Βλάση Τσάκα.

Ποιος είναι ο Θανάσης Κώνστας

Ο Θανάσης Κώνστας είναι Διπλωματούχος Mηχανολόγος Mηχανικός και ιδρυτής της εταιρείας MakGas, η οποία έχει στην Αγ. Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Διακρίνεται για το τεχνοκρατικό του πνεύμα, ενώ -σε παλιότερες δηλώσεις του- έχει υπογραμμίσει ότι δεν θέλει να έχει κέρδος από τον ΑΡΗ, καθώς το έχει επιτύχει μέσω των επιχειρήσεών του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησής του, δίνεται η σχετική ενημέρωση, όσον αφορά το προφίλ της

“H MAKGAS ιδρύθηκε το 1987 από τον κ. Aθανάσιο K. Kώνστα D.Sc. Διπλ. Mηχανολόγο Mηχανικό. H δυναμική εξέλιξη της εταιρείας, οδήγησε πολύ σύντομα στην μετεγκατάσταση της σε ιδιόκτητο κτίριο 1.650 τ.μ. και συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ. στην τοποθεσία Aγία Παρασκευή – Θεσσαλονίκης, όπου και δημιουργήθηκαν οργανωμένοι αποθηκευτικοί χώροι, λειτουργικά γραφεία, αίθουσες συνεδρίων, σεμιναρίων και στεγάστηκε το λεβητοποιείο της εταιρείας.

Tο 1999 ιδρύθηκε η θυγατρική INTERMAK, εταιρεία Eλέγχου και Πιστοποίησης συσκευών φυσικού αερίου. Aπό τη σύστασή της, η MAKGAS προσφέρει ολοκληρωμένες ενεργειακές εφαρμογές, Bιομηχανικές και Oικιακές, για όλα τα καύσιμα. H τεχνογνωσία που αποκτήθηκε της επέτρεψε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάδοση και ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην Eλλάδα.

O κ. Aθανάσιος K. Kώνστας, ως Γενικός Διευθυντής, οι συνεργάτες του κ.κ. Bασίλειος M. Kαλιμαυκίδης (Tεχνικός Διευθυντής) και Γεώργιος Δ. Tσιάρας (Mηχανολόγος Mηχανικός) καθώς και τα συνεχώς καταρτιζόμενα στελέχη της εταιρείας φροντίζουν για την επίλυση των εξειδικευμένων αναγκών κάθε εγκατάστασης άμεσα, αποτελεσματικά, με προσήλωση στην ασφάλεια, την ποιότητα και την οικονομία”.

Ο “αξιόπιστος” Τσάκας…

Ο Θανάσης Κώνστας, πριν αρκετό καιρό, και -πριν εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο του Λάμπρου Σκόρδα το 2013, είχε κάνει δηλώσεις αναφορικά με τον ενδιαφέρον του συνεργάτη του, Βλάση Τσάκα, για τον Παναθηναϊκό. Τα όσα είπε για τους “πράσινους” παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ μίλησε και για τα “αρειανά” του αισθήματα.

Δημοσιεύουμε αυτούσιες τις δηλώσεις, που έκανε στο ρ/σ Sentra, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011.

Για το αν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο: «Ασχολούμαι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με την Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης. Είμαι 12 χρόνια πρόεδρος, ενώ φέτος έγινα αντιπρόεδρος. Επίσης υποστηρίζω τον Άρη».

Για το αν ο Τσάκας, όντως, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής στην εταιρία του: «Ισχύει η κάρτα που είδατε. Διετέλεσε οικονομικός διευθυντής για 6 μήνες, πριν από περίπου 2,5 χρόνια. Είχαμε έρθει σε επαφή με τον κ. Τσάκα για ένα δάνειο και  μας έφερε σε επαφή με την ελβετική τράπεζα UPS. Μάλιστα είχα συνάντηση στα κεντρικά της τράπεζας στη Γενεύη, για να πάρουμε δάνειο 20 εκατομμυρίων. Όμως τελικά τα επιτόκια δεν μας συνέφεραν και δεν προχώρησε. Αποφασίσαμε να αντλήσουμε κεφάλαια από συνεργάτες την Ελλάδα, δημιουργώντας κοινοπραξίες».

Για το αν ο Τσάκας τήρησε τους όρους της συνεργασίας τους: «Τους έξι μήνες που είχαμε συνεργασία με τον κ. Τσάκα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ότι μας υποσχέθηκε υλοποιήθηκε, αλλά εμείς δεν προχωρήσαμε στη συμφωνία. Εκείνη την περίοδο θέλαμε να αντλήσαμε κεφάλαια. Όταν βρήκαμε λύση στην Ελλάδα, λύσαμε την συνεργασία μαζί του».

Για το αν τον εξέπληξε το ποσό των 220 εκατ. ευρώ που ακούστηκε: «Τα 220 εκατ. ευρώ είναι μεγάλο ποσό. Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα για την εξέλιξη και εξεπλάγην για το ποσό. Ωστόσο τον θεωρώ ικανό άνθρωπο. Και κάτι θα υπάρχει για να πάρει τέτοια δημοσιότητα αυτή η υπόθεση».

Σε ερώτηση για το αν ο Τσάκας είναι Παναθηναϊκός, επισήμανε: «Ναι είναι Παναθηναϊκός  και μου κολλούσε επειδή τότε ο Άρης έχασε το Κύπελλο».

Τέλος ανέφερε: «Η έδρα του είναι στην Καβαλά. Απ’ όσο ξέρω, κινείται μεταξύ Καβάλα και Ηρακλείου. Θα ευχηθώ και στον κ. Τσάκα και σε όσους έχουμε προβλήματα, να βρίσκουμε λύσεις και αυτές να συμφέρουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

…και οι 18 χορηγίες για τον ΑΡΗ

Ο Λάμπρος Σκόρδας θέλει να επιστρέψει στον ΑΡΗ, το Μάιο του 2013, και κάπου εκεί εμφανίζεται στη “ζωή” του ΑΡΗ και ο Κώνστας, ο οποίος -τότε- έδωσε συνέντευξη στα “Αθλητικά Νέα των Συντακτών”, εξηγώντας το “πρότζεκτ, της διοίκησης Σκόρδα για τον ΑΡΗ.

“Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι από το άρθρο 99 για να προχωρήσουμε στη βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Δεν είναι ο μοναδικός. Εμείς έχουμε κάνει τις επαφές μας και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε τη στήριξη 18 εταιρειών, με τις οποίες υπάρχει συμφωνία για χορηγικά πακέτα. Είναι φίλοι μας που εκτός του ότι θέλουν να βοηθήσουν τον Άρη, θέλουν και να διαφημιστούν. Κάποιες είναι μεγάλες εταιρείες, κάποιες άλλες όχι. Όποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα είναι ευπρόσδεκτος. Ωστόσο, δε θα ήθελα οι δηλώσεις μου να φανούν ως προεκλογικές. Δε θέλω να δίνω υποσχέσεις. Πρέπει να βγούμε από την κρίση με σοβαρό σχέδιο.

«Μέσα από την πορεία μου θα ήθελα να υπάρξει συνεργασία με όποιον μπορεί να βοηθήσει. Έχω δουλέψει εδώ και ένα μήνα στο πλάνο που παρουσιάσαμε με τον κ. Σκόρδα και σίγουρα έχω να πω περισσότερα. Υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκα αρνητικές αντιδράσεις από το σώμα, αλλά θέλω να τονίσω ότι στόχος μου δεν είναι να κερδίσω από τον Άρη. Αυτό το έχω ήδη κάνει από τις επιχειρήσεις μου. Στόχος μου είναι να βοηθήσω με όποιον τρόπο γίνεται την ομάδα να βγει από την κρίση.

“Θέλουμε να προστατεύουμε τους ποδοσφαιριστές και να τους παρέχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν τις ικανότητες τους γιατί αυτά είναι το παρόν και το μέλλον μας και να τους προσφέρουμε μια αθλητική παιδεία που θα βασίζεται στην ευγένεια, τον σεβασμό και το ‘ευ αγωνίζεσθαι’.
Με όλα αυτά είμαστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια, το 80% της πρώτης ομάδας θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που θα προέρχονται από τα σπλάχνα της, ακολουθώντας το μοντέλο ομάδων όπως η Ντόρτμουντ και η Μπαρτσελόνα αλλά και πολλές άλλες, και οι οποίοι θα αγαπούν και θα τιμούν πραγματικά την φανέλα του Άρη”, είχε πει ο κ. Κώνστας.

“Εξετάζεται” η αξιοπιστία της πρότασής του

Και φθάνουμε στο “σήμερα, έχοντας γίνει η συνάντηση με την Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, αλλά και τον ΑΣ, οι οποίοι πρόκειται να εξετάσουν την πρόταση Κώνστα. Το αν θα κερδίσει ή όχι έδαφος, θα φανεί -άμεσα- όμως είναι γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι στην “κιτρινόμαυρη” οικογένεια, που βλέπουν θετικά την πρότασή του και τα όσα έχει αναπτύξει δημόσια, θεωρώντας πως θέλει να βγει “μπροστά”, για να βοηθήσει πραγματικά τον ΑΡΗ.

Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως και ο ίδιος ο επιχειρηματίας, πιστεύει ότι -τώρα- μπορεί να έχει και ο ίδιος κέρδος από την εταιρεία, στην οποία θέλει να επενδύσει.

Προτεινόμενα Άρθρα