Το Ρίο στο μυαλό του Γρηγοριάδη

από AllAboutARIS

Ο φετινός Αύγουστος περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, στο οποίο δεν θα συμμετάσχει ο Άρης Γρηγοριάδης, που έχει στο μυαλό του μόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, το όνομα του οποίου φέρει εδώ και λίγο καιρό το κολυμβητήριο του «Κλεάνθης Βικελίδης», μετά από πολλά χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στις μεγάλες διοργανώσεις αποφάσισε να κατεβάσει ταχύτητα.

Έτσι, δεν διεκδίκησε τη συμμετοχή του στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και θα συνεχίσει να προετοιμάζεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, ώστε να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 κι εκεί να ολοκληρώσει την καριέρα του.

«Το Σαββατοκύριακο έχει ξεκούραση, όμως από Δευτέρα επιστρέφω στις προπονήσεις. Στο μυαλό μου βρίσκεται πάντα η Ολυμπιάδα του 2016 στο Ρίο. Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση και μια διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες», είπε ο Έλληνας κολυμβητής μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», με αφορμή τη συμπλήρωση εννιά χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ, στις 31 Ιουλίου.

Ο Γρηγοριάδης μίλησε και για τις σπουδές του, αφού αν και είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα βιβλία. «Με το άνευ που μου έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2012, σκέφτομαι να μπω σε σχολή ψυχολογίας. Πρόκειται για έναν κλάδο που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, όμως θα φανεί το Σεπτέμβρη αν τα καταφέρω», ενώ και ο ελεύθερος του χρόνος περιλαμβάνει διάβασμα, αλλά και ενασχόληση με υπολογιστές, αφού όπως τόνισε: «το gaming υπάρχει στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Με διασκεδάζει και με χαλαρώνει».

Όσον αφορά τις συμβουλές του προς ένα παιδί που σκέφτεται να ασχοληθεί με την κολύμβηση τόνισε: «Ο αθλητισμός μπορεί να του προσφέρει ανεκτίμητα πράγματα. Σίγουρα καλή υγεία, θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και πιο κοινωνικό. Θα τον ετοιμάσει για μια καλύτερη ζωή. Η κολύμβηση είναι δύσκολο άθλημα, αλλά προσφέρει κάτι μεγάλο. Δεν είναι μοναχικό άθλημα. Προπονείσαι με τους συναθλητές σου, έχει συνεργάτες και αυτά που παίρνεις είναι ανεκτίμητα».

Σχετικά με τη νέα του εμπειρία, το πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων όπου συμμετείχε για πρώτη φορά, σχολίασε: «Οι αγώνες έγιναν στην Τρίπολη και ήταν κάτι πολύ διαφορετικό για μένα. Για πρώτη φορά δεν εκπροσώπησα κάποιον σύλλογο, αλλά τα χρώματα του πολεμικού ναυτικού. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και ήταν πολύ ωραία εμπειρία».

Δείτε στο YellowTV την κούρσα στο Μόντρεαλ, που τον έχρισε παγκόσμιο πρωταθλητή.

Προτεινόμενα Άρθρα