Έτσι τον επέλεξε

από AllAboutARIS

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην επιλογή του 24χρονου μέσου και όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής.

Στην περίπτωση του Σιντί Σανιά καταρχήν θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ένας παίκτης που ανήκε στην Σεντ Ετιέν, ήταν σε αποστολές της πρώτης ομάδας και πέρσι στη Νορβηγία έκανε μια γεμάτη χρονιά, δέχτηκε να έρθει στον ΑΡΗ. Το αναφέρουμε γιατί αρκετοί έχουν ήδη απαντήσει αρνητικά στην προοπτική να αγωνιστούν στη Football League. Όχι τόσο για τα χρήματα που προσφέρει ο ΑΡΗΣ αλλά γιατί δεν επιθυμουν να αγωνιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία. Στη συνέχεια πάμε στο καθαρά αγωνιστικό του προφίλ και αν ταιριάζει σε αυτό που θέλει ο Καλαιτζίδης.

Ο προπονητής του ΑΡΗ ισχυρίζεται ότι είναι ο box to box που έψαχνε, ο μέσος που κόβει αλλά και δημιουργεί και πατάει περιοχή. Είναι καλός αθλητής και προέρχεται από ένα καλό σχολείο όπως είναι αυτό της γαλλικής ομάδας.Η διαδικασία που ακολουθείται στην επιλογή των παικτών φέτος στον ΑΡΗ είναι η εξής. προτείνονται οι παίκτες, αρχικά τους παρακολουθεί ο Γιώργος Κικερίδης, το… μάτι του οποίου εμπιστεύεται ο Καλαιτζίδης και για αυτό τον έχει στο πλευρό του και αφού ξεχωρίσει αυτόν που θεωρεί ότι ταιριάζει στα στάνταρ του έλληνα τεχνικού, τον παραδίδει για παρακολούθηση στον προπονητή του ΑΡΗ που παίρνει και την τελική απόφαση. Για τον Σανιά επί παραδείγματι και οι δυο μαζί είδαν πάνω από πέντε ολόκληρα 90 λεπτα του σενεγαλέζου. 

Για το ότι έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο σε επίσημο ματς, το τεχνικό τιμ υποστηρίζει ότι για αυτό έβαλε όρο στο συμβόλαιό του να ενεργοποιηθεί η συμφωνία αν περάσει το εργομετρικό. Τέλος τα χρήματα που αξιώνει είναι στα πλαίσια που έχει θέσει η ομάδα για τους ξένους παίκτες και μάλιστα όχι το… ταβάνι που ενδεχομένως θα δοθεί στον επιθετικό.

Προτεινόμενα Άρθρα