Αίτημα της football league σε ΕΠΟ για αύξηση μεταγραφών

από AllAboutARIS

Το AllAboutARIS έχει όλο το ρεπορτάζ

Χωρίς καμία αμφιβολία ΑΕΚ και ΑΡΗΣ δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στην συγκέντρωση των ομάδων της δευτερης κατηγορίας, αλλά να πρωταγωνιστούν στην Λίγκα. Σήμερα ωστόσο στοάτυπο συμβούλιο της football league, έγινε μία πρώτη γνωριμία ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων και φυσιολογικά και οι άνθρωποι του ΑΡΗ είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τους προσεχείς αντιπάλους. 

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η παρουσία του Ντίνου Κούη που βρέθηκε στο επίκεντρο όλων και αποτελεί ένα όνομα και μία προσωπικότητα που ο ΑΡΗΣ πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν είναι καταρχήν το γεγονός ότι ήδη η football league έχει στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο ζητάει οι 3 μεταγραφές για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες να γίνουν 5. Από την ΕΠΟ μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση με τις απόψεις να διίστανται το κατά πόσο αυτό μπορεί να αποφασιστεί. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι θα ισχύσει η κεντρικη διαχείριση, ενώ στο τραπέζι είναι και η χορηγία του ΟΠΑΠ που όμως πήρε deadline ως τις 30 Ιουλίου για συγκεκριμένη πρόταση. Αν δεν υπάρξει όλα είναι ανοικτά ακόμα και για άλλη στοιχηματική εταιρία.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και αν υπάρξει χορηγία του ΟΠΑΠ, μπορεί μία ομάδα είτε να διαφημίζει κάτι παρεμφερές (πχ καζίνο) ή να μην πάρει τα χρήματα που της αναλογούν (και θα είναι ένα πολύ μικρό ποσό) και να διαφημίσει όποια εταιρία θέλει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ΑΡΗ, αλλά και για άλλες ομάδες που έχουν συζητήσεις με στοιχηματικές εταιρίες.

Πλέον επίσημα οι εκλογές θα γίνουν ως τις 10 Αυγούστου και μέχρι τότε ομάδες όπως η Λάρισα θα πρέπει να τελειώσουν το θέμα της εκκαθάρισης, αλλά και όσες ανέβηκαν από την Γ εθνική να καταθέσουν τα έγγραφα για το Μετοχικό Κεφάλαιο 300.000 ευρώ. Παράλληλα θα επικυρωθεί και η προκήρυξη του πρωταθλήματος με 2 ομάδες να ανεβαίνουν μέσω πλέι-οφ και 7 να πέφτουν από κάθε όμιλο. Οι 4 απευθείας και οι 3 μέσω πλέι άουτ (των ομάδων από την 6η ως την 10η θέση). 

Προτεινόμενα Άρθρα