Κοίτα πόσοι μείναμε

από AllAboutARIS

Ο περιορισμός, το νέο μοντέλο που έφερε μαζικές εκκαθαρίσεις και η επιτακτική ανάγκη για ρευστό και προσθήκες.

Ο ΑΡΗΣ αφού αμφιταλαντεύτηκε αρκετά για την κατηγορία στην οποία θα πάρει μέρος (χρειάστηκε μέχρι και άτυπο δημοψήφισμα στο οποίο ο κόσμος κλήθηκε να ψηφίσει υπέρ της Football League ή της εκούσιας εκκαθάρισης και της Γ΄ Εθνικής) επέλεξε τελικά να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Μέχρι εδώ όλα καλά αφού μόλις τρεις μέρες πριν από την επίσημη «πρώτη» διαπιστώνει ότι συμμετοχή μπορεί να δήλωσε όμως το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή δεν αρκεί ούτε για την Τρίτη κατηγορία. Πόσω δε μάλλον για να κάνει πρωταθλητισμό στη Football League. Λίγη μόνο ώρα μετά τη σχετική ευφορία της συμφωνίας πώλησης του Διούδη στη Μπριζ, ήρθε η ψυχρολουσία με τους Μανιά και Κύργια η αποχώρηση των οποίων σφίγγει τον κλοιό επικίνδυνα με δεδομένο ότι πλέον υπάρχει και η πίεση του χρόνου και η αμφισβήτηση που υπάρχει στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Περιορισμός
Ο ΑΡΗΣ καταρχήν έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα που του… δυσκολεύει και στη Football League τη ζωή. Δεν έχει αδειοδοτηθεί επομένως καλείται να φτιάξει το ρόστερ του κάτω από το γνωστό περιορισμό. Δηλαδή, τρεις παίκτες, έλληνες ή ξένους άνω των 24 ετών, απεριόριστο αριθμό ελλήνων κάτω από και ως τέσσερις ανανεώσεις συμβολαίων (θερινή και χειμερινή μετεγγραφική περίοδο) εκτός αν αλλάξει κάτι στο αυριανό Δ.Σ της λίγκας αφού ήδη η Football League έχει στείλει αίτημα στην ΕΠΟ για περισσότερες μεταγραφές ξένων.  Και άντε στους ξένους εύκολα ή δύσκολα θα βρει τρεις παίκτες αν τους διασφαλίσει τα χρήματα με την ελπίδα οι επιλογές να είναι καλύτερες από πέρσι. Στους έλληνες η κατάσταση είναι δραματική αφού η δεξαμενή είναι πολύ φτωχή και δεν καλύπτει τις ανάγκες του ΑΡΗ.

Το μοντέλο
Ο ΑΡΗΣ από φέτος με την πρόσληψη Καλαιτζίδη πορεύεται πάνω σε ένα καινούργιο μοντέλο. Απόντος τεχνικού διευθυντή (που λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες) αποφασίστηκε ότι ο έλληνας τεχνικός εκτός από προπονητής θα έχει και τα καθήκοντα του μάνατζερ, όπως συμβαίνει στις αγγλικές ομάδες. Αυτός θα αποφασίζει δηλαδή για το ποιοι παίκτες έρχονται και φεύγουν, βάσει του μπάτζετ που του δόθηκε από τη διοίκηση, το οποίο ανέρχεται στο 1,2εκ ευρώ. 

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ
Βάσει αυτής της διαδικασίας ο έλληνας τεχνικός προχώρησε επί ένα μήνα σε αξιολόγηση όλου του ρόστερ και αποφάσισε να προχωρήσει σε γενναίες εκκαθαρίσεις, χωρίς ακόμη να έχει βρει τις εναλλακτικές λύσεις. Οικονομόπουλος, Καμινιώτης, Κοτσαρίδης, Καραγιάννης, Γουναρίδης, Νταμαρλής, Αγγελούδης, Τσουμάνης, Ηρακλής, Τριανταφυλλάκος, Μαργαρίτης έχουν ήδη αποχωρήσει μαζί φυσικά με τους δανεικούς (Τάτος, Μπακασέτας, Βλάχος, Μπουγαίδης) αφήνοντας το ρόστερ λειψό.

ΟΥΤΕ ΕΝΔΕΚΑΔΑ
Αν σήμερα το πρωί ξεκινούσε η προετοιμασία τότε ο Καλαιτζίδης θα δυσκολευόταν να φτιάξει ενδεκάδα. Εχουμε και λέμε: Γκελής τερματοφύλακας, Ψυχογιός δεξί μπακ, Λιόνης αριστερό, Γιαννίτσης ο ένας στόπερ (δεύτερος προς το παρόν δεν υπάρχει) Τσιάρας και Γκόλιας αμυντικά χαφ με τον Λεμονή μπακ απ, Σταυρόπουλος και Σουνάς πλάγιοι χαφ με τον Ρένια αναγκαστικά στην επίθεση και μας λείπε ένας κεντρικός χαφ ακόμη. Λίγα πράγματα δηλαδή που όχι μόνο συνάδουν με τον στόχο της ανόδου αλλά θέτουν εν αμφιβόλω την σκοπιμότητα της παρουσίας στο πρωτάθλημα αν δεν μπορεί να υποστηριχτεί ο στόχος.

ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Για τον ΑΡΗ η επιλογή είναι μια. Με τα χρήματα της μεταγραφής του Διούδη στη Μπριζ και όσα γλιτώνει από τις αποχωρήσεις των Μανιά και Κύργια έχει πλέον τα χρήματα για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Να… χτυπήσει τρεις καλούς ξένους και να προσπαθήσει να πάρει ό, τι καλύτερο στις ηλικίες κάτω των 24. Ακόμη και αν χρειαστεί να χτυπήσει την πόρτα ομάδων της Σούπερ Λιγκ για δανεικούς. Απαραίτητη υποσημείωση αλλά διόλου ήσσονος σημασίας. Για να κάνει μεταγραφές ο Αρης οφείλει να λύσει και το θέμα των χρεών στο Δημόσιο προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και φυσικά να κάνει συμφωνίες με όλους τους πρώην παίκτες ώστε να μην κινδυνεύει με αφαιρέσεις βαθμών. Δεν τα λες και λίγα….

Προτεινόμενα Άρθρα