Γιατί αργούν οι συμφωνίες;

από AllAboutARIS

To επόμενο 48ωρο κρίνονται πολλά

Η εβδομάδα που τυπικά ξεκίνησε, σήμερα, αλλά η ουσία της θα φανεί το επόμενο 48ωρο, χαρακτηρίζεται καθοριστική για το θέμα των συμφωνιών του Πάνου Στεφανίδη στην Αθήνα. Οσο οι εξελίξεις αργούν να “τρέξουν”, τόσο εντείνεται ο προβληματισμός, η ανησυχία και διαφόρων ειδών “γιατί;”, ειδικά από τη στιγμή, που η αισιοδοξία των διοικούντων εκφραζόταν… δημόσια.

Ανθρωποι, που βρίσκονται κοντά στα πρόσωπα-κλειδιά των συμμετεχόντων στις διαπραγματεύσεις, δίνουν μία εξήγηση, η οποία μοιάζει λογική, αλλά ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πως είναι και η μόνη.

Οσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ξέρουν -πολύ καλά- την οικονομική δεινότητα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και την απουσία εναλλακτικών λύσεων, που θα δώσουν ώθηση. Το κλίμα αυτό “περνά” και στους συνομιλητές του προέδρου της ΠΑΕ, οι οποίοι σε πρώτη φάση είναι θετικοί να πληρώσουν, για να διαφημιστούν, από την άλλη όμως προσπαθούν να χαμηλώσουν και το κόστος.

Βλέποντας ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει… ουρά επενδυτών ή εταιρειών, που θα δώσουν άμεσο χρήμα, επιχειρούν να κερδίσουν όσο περισσότερο μπορούν, υπαναχωρώντας από τα αρχικά ποσά που “έπεσαν” στο τραπέζι. Και κάπου εκεί, “κολλά” το θέμα των υπογραφών. Το πώς θα έρθει το… ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ, θεωρητικά, θα το μάθουμε… άμεσα.