Αγριεμένη η Τρόικα

από AllAboutARIS

Εκδήλωση προθέσεων για την μεγάλη διαπραγμάτευση που θα γίνει κατά τον 50 και τελευταίο έλεγχο της τρόϊκας καθώς το μνημόνιο τελειώνει, είναι οι συζητήσεις που γίνονται στην παρούσα φάση.

Η τρόϊκα αν και ο ρόλος της τώρα είναι να ελέγξει κυρίως την πορεία των προαπαιτούμενων του Μαίου και του Ιουνίου, ήδη δείχνει τις… άγριες διαθέσεις της ενόψει του Σεπτεμβρίου. Απαίτησαν μεταρρυθμίσεις εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις εξαγγελίες που γίνονται για φοροελαφρύνσεις, θέτει μετ΄επιτάσεων το ασφαλιστικό, την απελευθέρωση των απολύσεων και τον απεργιακό νόμο, επιμένει για το δημοσιονομικό κενό, εκφράζοντας ανησυχία για τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν προσφυγές εργαζόμενων.

Τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελούν τη μεγάλη προτεραιότητα στον έλεγχο της τρόϊκας.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γ. Μανιάτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, καθώς και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας. Πιθανόν να υπάρξει και νέο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, που την Τετάρτη αναχωρεί από την Αθήνα για να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Ειδική Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: parapolitika.gr

Προτεινόμενα Άρθρα